Lenovo IdeaPad G505S – cadoul ideal pentru un adolescent

Vrei să îi faci copilului tău o surpriză și să îi cumperi un laptop? Dar nu ai vrea ca această achiziție să se resimtă prea mult în bugetul familiei? Noi îți propunem să-ți apleci atenția asupra unui model cu o configurație destul de bună pentru un elev dornic să învețe, care nu te va face să bagi mâna adânc în buzunar pentru a-l achiziționa. Este vorba despre despre laptopul Lenovo IdeaPad G505S, ce are un preț de aproximativ 1750 lei (verifică preț actualizat), și un aspect extrem de plăcut.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Eleganța sa se distinge din prima clipă, prin simplitatea sa denotă mult bun gust și rafinament. Carcasa este realizată dintr-un plastic mat, fin texturat, ce ține la distanță amprentele sau urmele inestetice, pe care le observăm de regulă pe modelele lucioase, iar în colțul de sus din dreapta apare logoul producătorului încadrat discret. De îndată ce îi ridici clapeta, dai peste o tastatură de tip chiclet, ce presupune taste bine distanțate, mult mai joase și mai estetice decât la tastaturile vechi. Acest model este mult mai ușor de curățat, astfel că întreținerea sa nu vă va da bătăi de cap în nici un moment. Blocul numeric este și el prezent pentru ca activitățile office să se desfășoare în cele mai bune condiții. Tastatura creează confortul necesar pe toată perioada utilizării laptopului.

Modelul Lenovo cântărește numai 2,4 kg, ceea ce presupune că poate fi transportat în geantă cu destul de multă lejeritate. Vine la pachet cu sistemul de operare gratuit Free DOS, dar se recomandă instalarea un sistem de operare Windows, ce vă va ajuta să vă descurcați mult mai bine în tot ceea ce faceți.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad G505S

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior Lenovo IdeaPad G505S, vine echipat cu un procesor AMD Quad-Core, A8-4500M, cu 4 nuclee, ce este realizat pe arhitectura de 32 nm. Procesorul funcționează cu o viteză de rotație de 1,9 GHz și dispune de o placă video AMD Radeon HD 7640G, destul de bună pentru activitățile office, multimedia, etc.

Are 4 GB DDR3 de memorie RAM, suficient pentru o utilizare uzuală, dar există și posibilitatea unui upgrade pentru cei mai pretențioși, astfel că veți putea ajunge la 8GB destul de ușor având în vedere că din cele două sloturi disponibile numai unul este ocupat. În ceea ce privește hard disk-ul vei rămîne plăcut surprins, capacitatea de stocare a datelor este de 1 TB, și asigură suficient spațiu chiar și pentru cei mai pretențioși utilizatori.

Încorporează și o placă video dedicată, un model AMD Radeon HD 8570M de 2 GB DDR3, ce promite performanțe destul de decente în cazul jocurilor, însă pentru cele mai recent apărute, aș recomanda un model mai puternic.

Ecranul este același model LCD LED pe care îl întălnim la marea majoritate a laptopurilor, are diagonala de 15,6 inch și rezoluția de 1366 x 768 pixeli, ideal pentru o imagine clară, luminoasă și naturală.

Pe partea de conectivitate modelul Lenovo dispune de cam tot ceea ce îi este necesar unui utilizator, și anume: HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, VGA, cititor de carduri, cameră WEB HD , bluetooth și un sistem audio Dolby Advanced Audio v2, pentru un sunet impecabil, chiar și la un volum mărit.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • HDD de 1TB

Contra:

  • nu are rezoluție Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Lenovo IdeaPad G505S este un cadou ideal pentru un elev sau student, ce cu siguranță îi va prețui calitățile, dar și designul său destul de interesant.

User Rating: 4.2 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.