Lenovo IdeaPad G5030 – laptopul Quad Core cu Windows 8.1 inclus

La cumpărarea unui laptop se întâmplă din când în când ca pachetul să includă în oferta avantajoasă licența pentru un sistem de operare sau un alt software. În cazul modelului Lenovo IdeaPad G5030 este vorba de licența pentru Windows 8.1, care face dispozitivul gata de utilizare încă de la sosirea curierului sau întoarcerea de la magazin. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1650 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să cumpere modelul în rate, acestea încep undeva de la 56 de lei pe lună. Laptopul se remarcă prin dotările care permit o performanță acceptabilă și susțin cu succes activitățile de zi cu zi, ecranul HD generos și capacitatea mare de stocare. Să nu uităm nici că pachetul include și licența pentru Windows 8.1 , așa că prețul este unul decent.

Designul modelului este unul caracteristic pentru cei de la Lenovo, acesta având liniile ferme și un aspect plat. Carcasa este alcătuită în întregime dintr-un plastic mat și este neagră. Capacul are suprafața texturată, amprentele nefiind o problemă. Tastatura are inclusă și partea numerică, fiind utilă pentru gameri sau persoanele care lucrează cu cifre. Touchpad-ul este foarte precis datorită faptului că este prevăzut cu un sistem multi-touch. Dimensiunile laptopului sunt de 384 x 25 x 265 mm, iar greutatea acestuia este de 2.5 kg.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad G5030

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul are un display LED HD cu diagonala de 15.6 inch. Rezoluția este de  1366 x 768 pixeli, iar imaginile redate au o calitate superioară, fiind clare, detaliate și strălucitoare.

La partea tehnică lucrurile stau destul de bine, fiind disponibil un procesor Intel Quad Core cu o frecvență de 2.1 Ghz. Procesorul oferă o experiență fluidă și posibilitatea lucrului în multitasking. Dotările sunt completate de o memorie RAM de 4 GB DDR3 și o placă video integrată Intel HD Graphics. Lenovo IdeaPad G5030 poate astfel să susțină desfășurarea activităților de zi cu zi precum navigarea pe internet, vizionarea de filme, lucrul în diferite programe etc.

Capacitatea de stocare a HDD-ului este de 1 TB, spațiul fiind suficient pentru fotografii, videoclipuri, filme, jocuri etc.

Experiența de vizionare este completată de un sistem audio de calitate. Acesta este asigurat de tehnologia Dolby Advanced Audio  și folosește difuzoare stereo pentru redarea sunetului. De asemenea, mai este disponibilă o cameră web HD cu microfon integrat pentru apeluri video pe Skype, astfel convorbirile cu cei dragi să se desfășoare optim.  Există și un cititor de carduri care citește modele SD și MMC, putând să se transfere astfel fotografii direct de pe camera foto, fără cablu. Nu în ultimul rând, modelul este prevăzut și cu o unitate optică pentru citire și scriere DVD RW.

La nivelul conectivității se remarcă 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI și unul de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. De asemenea, este disponibilă și tehnologia Bluetooth. În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie de tip Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD de 1 TB,
  • bluetooth

Contra:

  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad G5030 este un laptop entry-level, potrivit utilizatorilor mai puțin pretențioși, ce nu sunt dispuși să aloce o sumă foarte mare pentru o asemenea achiziție.

User Rating: 3.05 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.