Lenovo IdeaPad G50-45 – laptopul complet la preț accesibil

Seria Ideapad de la Lenovo este renumită pentru raportul calitate-preț foarte bun al produselor. Astfel, pentru un preț de model mediu, utilizatorii au la dispoziție modele care să susțină toate activitățile, chiar și cele ceva mai solicitante din punct de vedere tehnic. Lenovo IdeaPad G50-45 este unul dintre modelele cele mai atractive ale seriei. Prețul pentru acest model este de aproximativ 1650 lei (verifică preț actualizat), raportul calitate-preț fiind unul foarte bun. Astfel, configurația laptopului permite desfășurarea fără probleme a unui spectru larg de activități dintre cele mai diverse. Modelul este astfel potrivit pentru orice tip de utilizator.

La o primă vedere se observă aspectul elegant al laptopului, acesta fiind complet negru, subțire și având liniile bine conturate. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate, iar suprafața acestuia este mată. Capacul este texturat, ținând amprentele la distanță. Tastatura oferă o experiență de scriere confortabilă, tastele fiind plate și ușor de apăsat. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru gaming sau calcule. Modelul are dimensiunile de 381 x 25 x 265 mm și o greutate de doar 2 kg.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad G50-45

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Imaginile redate au o calitate superioară, oferind un contrast ridicat și detalii.

La nivelul configurației tehnice modelul se remarcă printr-un procesor AMD Quad-Core A8-6410 cu o frecvență de 2 Ghz. Prin intermediul tehnologiei Turbo Boost frecvența poate crește până la 2.4 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie de putere suplimentară. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB DDR3 cu posibilitatea de suplimentare până la 8 GB.  Placa video este dedicată, capacitatea multimedia fiind astfel superioară. Placa este un model AMD Radeon R5 M230. Așadar, configurația face posibil lucrul în multitasking și susține în același timp activități pornind de la cele de rutină și până la cele ceva mai solicitante precum gaming-ul. Sistemul are o capacitate de stocare de 1 TB, suficient chiar și pentru cei mai pretențioși.

La nivel multimedia Lenovo IdeaPad G50-45 adaugă un sistem audio de calitate superioară. La baza acestuia se află tehnologia Dolby Advanced Audio. Camera web disponibilă este una HD și are microfon integrat, astfel încât să fie posibile conferințele video pe Skype. În același timp, mai sunt disponibile un cititor de carduri care poate citi de pe modele SD și MMC și o unitate optică de scriere și citire DVD RW.

În ceea ce privește conectivitatea, sunt disponibile 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 pentru o viteză de transfer de 10 ori mai rapidă, 1 port VGA, 1 port HDMI și unul de rețea. Conectivitatea extinsă permite asocierea la diferite dispozitive. Spre exemplu, laptopul poate fi conectat la un televizor sau monitor pentru redarea de conținut video la scală mai mare. Conexiunea la internet se poate stabili prin wi-fi sau prin cablu. Datorită tehnologiei Bluetooth pot fi transferate rapid fișiere către și de pe dispozitive precum telefonul sau tableta fără a mai fi necesar un cablu de date.

Autonomia de lucru a modelului este de până la 6 ore, suficient încât să nu te lase baltă într-un moment important. Acesta folosește o baterie de tip Li Ion cu 4 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

 • design elegant,
 • HDD de 1 TB,
 • placă video dedicată,
 • portabil

Contra:

 • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Lenovo IdeaPad G50-45 este un laptop cu specificații medii, potrivit pentru activități uzuale, ce nu presupun o solicitare foarte mare.

User Rating: 4.2 ( 3 votes)

4 comentarii

 1. Bună ziua, vă rog mult, nu-mi recunoaște placa video dedicată, am instalat tot ce se putea. Cum procedez?

 2. buna ziua cum intru si eu in bios ca , cand il deschid imi apare altceva .???

 3. Bună Alexandru! Laptopul Lenovo IdeaPad G50-45 a fost fabricat cu mai multe configurații hardware, astfel că este posibil ca tu să fi achiziționat o variantă cu acele specificații. O zi bună!

 4. alexandru vicentie

  Salut. Mi-am achizitionat si eu de curand laptop-ul acesta si procesorul e de 1,8, dar de rami citisem in specificatiile lui si spunea ca suporta 16gb, si are hdd doar de 500gb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.