Lenovo IdeaPad G50-30 – un laptop pentru un buget restrâns

Ușor ușor tehnologia a acaparat fiecare domeniu și că vrem sau nu, cu mic cu mare suntem nevoiți să ne aliniem acestui aspect(asta dacă ne dorim un job care să ne asigure un trai decent). Practic laptopurile sau calculatoarele au ajuns să fie prezente în mai toate instituțiile, însă nu toți au posibilitatea să își permită și o astfel de achiziție pentru uz personal. Și totuși, în plin sezon estival, producătorii se întrec în oferte care mai de care mai atractive. Unul dintre laptopurile cele mai ieftine de pe piață în momentul de față este modelul Lenovo IdeaPad G50-30, conceput cu caracteristicile potrivite unui utilizator fără foarte mari pretenții când vine vorba de putere. Are un preț de aproximativ 1000 lei (verifică preț actualizatși surprinde în mod plăcut atât prin specificații, cât și prin design.

Din punct de vedere al designului, laptopul impresionează printr-un aspect elegant și foarte rafinat, ceea ce nu te-ai aștepta să întâlnești la un asemenea preț. Este complet negru, cu o carcasă fin texturată, astfel încât să împiedice amprentele să rămână pe el. Tastatura completa este un model antistropi, ce asigură confortul necesar pentru o tastare silențioasă și plăcută. Se poate curăța ușor, astfel că inesteticul praf nu se va mai aduna între taste, așa cum se întâmpla în cazul tastaturilor convenționale. De asemeni este prezent și blocul numeric, ce facilitează acțiunile de tip office, astfel că vei putea lucra într-un mod mult mai eficient și mai bine organizat. Laptopul cântărește aproximativ 2,5 kg, ceea ce îl face ușor de strecurat în bagaje atunci când plecăm în concediu sau la serviciu.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad G50-30

Lenovo IdeaPad G50-30

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Lenovo IdeaPad G50-30 este animat la interior de un procesor Intel Celeron Dual Core, N2830, ce numără 2 nuclee și atinge o frecvență de 2,1 GHz. Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului în special pentru activitățile office și multimedia și mai puțin pentru jocuri. Având în vedere prețul pot spune că nu mă surprinde acest aspect. Așa cum spuneam ceva mai sus laptopul este pentru cei ce desfășoară activități nu foarte solicitante din punct de vedere grafic.

Memoria RAM este de 2 GB DDR3, iar capacitatea de stocare a datelor este de 320 GB, suficient pentru o utilizare decentă ca să spun așa. Display-ul este același model clasic întâlnit la majoritatea laptopurilor, cu diagonala de 15,6 inch și cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Este un ecran lucios, ce nu îți permite să îl utilizezi în exterior, când lumina soarelui este puternică, și asta deoarece se reflectă și nu vezi practic mai nimic.

În ceea ce privește conectivitatea, vei găsi aici cam tot ceea ce ai putea avea nevoie, mai precis: o cameră WEB HD, un cititor de carduri, un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0 și bluetooth. Experiența audio este îmbogățită de cele două difuzoare stereo cu tehnologia Dolby Advenced Audio, ce are grijă să îi satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși cinefili.

Deși nu te-ai aștepta, laptopul este dotat cu tehnologia VeriFace Pro, de recunoaștere a feței și cu Lenovo Energy Manager, ce are grijă să îți prelungească autonomia device-ului pentru ca tu să te bucuri de o utilizare mai îndelungată a sa.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic,
  • design elegant,
  • HDMI,
  • USB 3.0

Contra:

  • capacitatea hard disk-ului este mică,
  • memoria RAM putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Lenovo IdeaPad G50-30 este un laptop ieftin, cu caracteristici decente, ce se descurcă destul de bine pe partea office și multimedia.

User Rating: 2.24 ( 9 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.