Lenovo IdeaPad A10 – dispozitivul 2 în 1 la preț accesibil

Pentru iubitorii de dispozitive Android care își doresc să beneficieze, în același timp, de o serie de beneficii specifice unui laptop, Lenovo IdeaPad A10 este o opțiune demnă de luat în considerare. Laptopul are un buton de pornire, unul pentru volum, o ieșire audio Jack, un port micro-USB și un port pentru expansiunea micro-SD. Prețul său este de aproximativ 800 lei (verifică preț actualizat),oferind laptopului un raport calitate-preț excelent.

În ceea ce privește designul, am putea spune că dispozitivul este dotat cu o tastatură care se răsucește la 180 de grade, putând acoperi complet spatele său. Are colțurile rotunjite și este ușor de ținut în mână atât în poziție landscape, cât și în poziție portrait. Carcasa este alcătuită, în totalitate, dintr-un plastic mat de calitate. Modelul este disponibil în mai multe culori, printre care și albastru închis, negru sau maro. Laptopul are dimensiunile de 269 x 17.3 x 185 mm și o greutate de 1 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un dispozitiv portabil.

Este ideal pentru persoanele care își doresc mai mult decât un control touch, alături de o memorie SSD care să ofere mai multă rapiditate în folosirea și prelucrarea datelor și o autonomie considerabil mai mare față de cea a unui laptop.

Poze cu laptopul Lenovo IdeaPad A10

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul de 10.1 inch este de tip multi-touch în 10 puncte și are o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul Lenovo are un procesor Quad-Core cu 4 nuclee și o frecvență de 1.6 Ghz. Acesta beneficiază, în același timp, și de un procesor grafic de tip Mali-400MP4 GPU. Pentru a completa pachetul, dispozitivul a mai fost dotat cu o memorie DDR3 de 1 GB și un hard-disk cu capacitate de 16 GB.

Tastatura AccuType oferă o tastare confortabilă și corectă cu ajutorul tastelor rotunjite, individuale.

Dotările transformă laptopul într-un dispozitiv extrem de competitiv față de cele obișnuite, având o fluiditate extrem de bună chiar și în cazul unor jocuri cu pretenții grafice ceva mai mari. Timpii de așteptare sunt reduși, iar interfața este una plăcută. Este important de știut că laptopul nu va rula aplicații specifice Windows, așadar, nu funcționează în totalitate ca un laptop standard. Lenovo IdeaPad A10 folosește sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean.

În ceea ce privește dotările multimedia, dispozitivul strălucește, în primul rând, la aspectul audio, remarcându-se prin difuzoarele stereo Dolby, specifice de obicei laptopurilor mai scumpe. Sunetul are astfel o calitate superioară, fiind clar și puternic. De asemeni are și microfon integrat.

Pe partea frontală, modelul vine echipat cu o cameră WEB de 0.3 MP care face posibile convorbirile pe Skype.

Conexiunea la internet se face prin tehnologia Wi-Fi integrată, iar transferul de fișiere se poate face și prin tehnologia Bluetooth. Datorită port-ului micro-HDMI, tableta se poate conecta la un televizor sau un ecran mai mare pentru a reda conținut.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li Ion cu 2 celule care îi oferă o autonomie de până la 9 ore. Autonomia este clar superioară unui laptop obișnuit.

Păreri pro şi contra

Pro

  • ieftin,
  • design elegant
  • portabil,
  • poate fi folosit ca și tabletă,
  • autonomie de până la 9 ore

Contra:

  • rezoluția putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Lenovo IdeaPad A10 este ideal pentru persoanele care își doresc mai mult decât un control touch asupra unei tablete, alături de o memorie SSD care să ofere mai multă rapiditate în folosirea și prelucrarea datelor și o autonomie considerabil mai mare față de cea a unui laptop.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.