Review Lenovo IdeaPad 700-15ISK – o alegere puternică

Laptopul este pentru mulți dintre noi unealta principală în activitatea desfășurată. Nu sunt puține situațiile în care avem nevoie ca un asemenea instrument să aibe o configurație puternică, pentru a face față sarcinilor solicitante de zi cu zi. Lenovo IdeaPad 700-15ISK este unul dintre notebook-urile din această categorie, ce poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3000 lei (verifică preț actualizat), un preț foarte bun dacă ne raportăm la calitățile sale.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Fanco și Cel.

Din punct de vedere al design-ului discutăm despre un laptop rafinat, cu finisaje bine definite, ce cucerește prin stil și simplitate. Este desiponibil pe o nuanță de negru, cu un capac dintr-un plastic mat, ce nu reține amprentele. Vorbim de un laptop subțire, ce atinge în punctul cel mai înalt 22,7 mm. Este totodată și un model portabil, ce cântărește 2,3 kg, permițând utilizatorului să îl strecoare în geantă indiferent de destinație.  Recunosc, mi-ar fi plăcut să fie ceva mai ușor, dar probabil că aceste pretenții ar însemna câteva sute de lei în plus la prețul device-ului.

De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură de tip chiclet completă, confortabilă în utilizare. Este iluminată, așa că activitatea, indiferent de natura ei poate continua până târziu în noapte fără a avea nevoie de o altă sursă de lumină. Tastatura este destul de silențioasă, având o cursă joasă nu provoasă un zgomot prea mare, așa că este numai bună pentru a fi pusă intens la treabă.

Poze cu Lenovo IdeaPad 700-15ISK

Lenovo IdeaPad 700-15ISK

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Sub capotă, laptopul este antrenat de un procesor Intel Core i7, 6700HQ, un procesor din generația a șasea, incredibil de rapid, numai bun pentru productivitate. Procesorul este tactat la 2,6 GHz, cu posibilitatea de a ajunge până la 3,5 GHz la nevoie, prin tehnologia Turbo Boost. Dacă totuși nu ții să ai un procesor atât de puternic, poți opta pentru fratele mai mic al acestui model, ce poartă aceeași denumire, dar vine cu un procesor Intel Core i5, Skylake.

Memoria RAM de 8 GB DDR4 ocupă unul dintre cele două sloturi disponibile, așa că îi vei putea face cu ușurință un upgrade în cazul în care simți că cei 8 GB din dotare ar fi insuficienți.  Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 1 TB, asigurând suficient spațiu pentru amintiri sau alte fișiere. Totuși mi-ar fi plăcut ca laptopul să vină și cu un SSD, măcar pentru o încărcare mai rapidă a sistemului de operare.

Placa video dedicată NVIDIA GeForce GTX 950M este potrivită nu doar pentru activitățile uzuale, ci și pentru editare sau jocuri cu grafică bună precum GTA 5, ARK Survival etc.

Display-ul are o diagonală standard de 15,6 inch, cu o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este mat, așa că laptopul poate fi utilizat și la exterior într-o lumină puternică fără ca imaginea să fie compromisă de reflexii. Imaginile sunt luminoase, detaliate, contrastul este bun, iar culorile sunt vibrante.

Sonorizare, conectivitate și autonomie

Sonorizarea calitativă este asigurată de ele două boxe JBL de 2,5W, dispuse de o parte și de alta a balamalei, un loc potrivit, pentru a nu fi astupate acciental. Sunetul cu tehnologia Dolby Home Theater este fidel, basul este echilibrat, iar efectul surround este garantat.

La capitolul conectivitate, laptopul vine echipat cam cu tot ce-i trebuie, singurul absent fiind standardul USB Type C. Dar hai să vedem ce aduce la bord Lenovo IdeaPad 700-15ISK. Un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, o ieșire audio, bluetooth și un cititor de carduri.

Pe parte de autonomie, producătorul susține că laptopul poate duce până la 4 ore de lucru, decent din punctul meu de vedere.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț bun
  • durabilitate
  • procesor Intel Core i7, Skylake
  • rezoluție Full HD
  • placă video dedicată
  • boxe JBL

Contra:

  • nu are USB Type C

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.7
Performanțe - 8.7

8.7

O alegere accesibilă

Lenovo IdeaPad 700-15ISK este un laptop cu o configurație potrivită atât pentru activitățile uzuale, cât și pentru editare sau gaming.

Vezi în magazin
User Rating: 3.63 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.