Lenovo IdeaPad 500-15ISK – un laptop puternic, cu tehnologia Intel RealSense

Ești în căutarea unui laptop performant și nu știi ce model să alegi? Ei bine, eu îți propun astăzi să îți arunci un ochi peste modelul Lenovo IdeaPad 500-15ISK. S-ar putea să te cucerească iremediabil. În primul rând are un preț irezistibil, de aproximativ 4209 lei (verifică preț actualizat) și poate fi achiziționat chiar și în rate, de 218 lei/lună.

În al doilea rând are un design modern, extrem de plăcut. Finisajele bine realizate te vor cuceri încă din prima clipă. Carcasa este realizată din aluminiu și plastic, astfel încât se conturează într-un mod elegant un laptop cu specificații de top. Cântărește numai 2,31 kg, ceea ce face ca modelul să fie unul portabil. E drept nu se compară cu un ultrabook în ceea ce privește greutatea, dar nici prețul acestui model nu atinge cote amețitoare. Dimensiunile laptopului sunt de 384 x 24,6 x 265 mm(W x H x D). De cum îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică, completă, ceea ce înseamnă că va fi o plăcere să lucrezi pe un asemenea model, chiar și atunci când se anunță sesiuni lungi de tastare.

Poze cu Lenovo IdeaPad 500-15ISK

Lenovo IdeaPad 500-15ISK

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Bun, și dacă acum am lămurit partea cu design-ul, să trecem și la partea tehnică. Laptopul este unul dintre modelele noi de la Lenovo, ce se remarcă îndeosebi prin tehnologia Intel RealSense, ce ajută utilizatorul să interacționeze mai intuitiv cu dispozitivul, iar acest lucru este posibil prin intermediul gesturilor și al expresiilor faciale. Conversații vor căpăta un nou sens cu ajutorul acestui laptop, iar divertismentul va atinge noi cote.

Modelul vine echipat cu un procesor Intel Core i7, 6500U(generația ”Skylake” – ce înlocuiește cu succes generațiile anterioare ”Haswell” și ”Broadwell”, venind cu îmbunătățiri considerabile pe partea de performanță și eficiența consumului de energie. Procesorul este realizat pe arhitectura de 14 nm și funcționează la o frecvență de 2,5 GHz, însă are capacitatea de a ajunge până la 3,1 GHz prin tehnologia Turbo Boost.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, ce poate suferi un upgrade de până la 16 GB la nevoie. Hard disk-ul are o capacitate de 1 TB, asigurând suficient spațiu pentru stocarea fișierelor, a filmulețelor sau a pozelor.

Laptopul are o placă video dedicată AMD Radeon Meso XT, de 4 GB DDR3, ce îți permite să testezi chiar și jocuri cu o grafică mai avansată.

În ceea ce privește imaginea, producătorul nu face compromisuri în privința rezoluției, dotând laptopul Ideapad 500 cu un ecran Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce presupune imagini mai clare, mai vii și mai detaliate.

La capitolul multimedia laptopul se prezintă foarte bine, dispune de: un DVD RW(îți permite să încarci programe sau să asculți CD, etc), are o cameră WEB de 1 MP și una HD 3D(ce face ca distracția să fie mai intensă), un cititor de carduri 4 în 1, iar sunetul este unul premium, cu difuzoare JBL, ce oferă o experiență surround extrem de clară, chiar și atunci când volumul atinge cote amețitoare.

Nici pe partea de porturi nu stă mai rău, mai exact laptopul vine echipat cu: un port HDMI, o ieșire audio, 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date rapid), un port USB 2.0, VGA și bluetooth.

Autonomia laptopului este de până la 4 ore de lucru, suficient încât să nu te lase baltă atunci când ai o prezentare de ținut spre exemplu.

Sistemul de operare preinstalat, este Windows 10, ceea ce te va scuti de alți bani cheltuiți cu licența.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7, Skylake
  • cameră 3D cu tehnologia Intel RealSense,
  • rezoluție Full HD,
  • HDD de 1TB,
  • Windows 10

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.9
Conectivitate - 10
Performanțe - 10

10

O alegere puternică

Lenovo IdeaPad 500-15ISK este un laptop cu o configurație puternică, ce se va dovedi un sprijin excelent indiferent de sarcina la care va fi supus.

Vezi detalii
User Rating: 2.34 ( 7 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.