Lenovo IdeaPad 300-15 – un laptop bun atât pentru muncă cât și pentru distracție

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 9

9

O alegere eficientă

Lenovo IdeaPad 300-15 este un laptop potrivit atât pentru o munca solicitantă, cât și pentru distracție, iar prețul său este cât se poate de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 4.3 ( 1 votes)

Un laptop puternic, pe o mână pricepută, va face minuni, iar Lenovo IdeaPad 300-15 se încadrează în categoria laptopurilor cu o configurație de top. Notebook-ul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3073 lei(verifică preț actualizat), un preț accesibil, ținând cont de specificațiile date.

laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel și Evomag.

Despre Lenovo se știe că realizează laptopuri fiabile, făcute să reziste chiar și în cazul anumitor șocuri. Acum câțiva ani chiar au realizat o campanie în acest sens, care a avut un succes destul de mare.

Revenind la modelul de astăzi, îți pot spune că are un design plăcut, simpluț, fără să impresioneze în mod deosebit. Totuși, se poate observa cu ochiul liber calitatea materialelor și finisajele atent lucrate. Carcasa este dintr-un plastic negru și odată ridicată, te întâmpină o tastatură ergonomică, completă, numai bună de pus la treabă ore în șir fără întrerupere. Tastele au o cursă scurtă, ce asigură o tastare silențioasă și cât se poate de confortabilă. Dimensiunile laptopului sunt de 384 x 22,9 x 265 mm și cântărește 2,3 kg, putând fi transportat cu ușurință.

Poze cu Lenovo IdeaPad 300-15

Lenovo IdeaPad 300-15

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este antrenat de un procesor Intel Core i7, 6500U, realizat pe arhitectura de 14 nm. Procesorul face parte din cea mai nouă gamă de procesoare Intel, și anume Skylake, ce se laudă cu o rapiditate inegalabilă. ”Inima” laptopului funcționează la o frecvență de 2,5 GHz, dar prin tehnologia Turbo Boost poate fi extinsă până la 3,1 GHz la nevoie.

Procesorul este susținut de o memorie RAM de 4 GB DDR3L, cam puțin din punctul meu de vedere. Bine că putem face un upgrade de până la 16 GB la nevoie. Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 1 TB. Mi-ar fi plăcut să vină și cu un SSD, chiar și de dimensiuni mici. Ar fi fost ideal pentru o viteză mai bună a sistemului de operare.

Placa video dedicată este un AMD Radeon R5 M330 de 2 GB, ce se va descurca excelent atât când vine vorba de programe și aplicații solicitante, dar și pentru un gaming decent.

Display-ul este un LCD LED, cu o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini clare, un contrast bun și culori bogate.

Pe partea de conectivitate, laptopul oferă o plajă destul de generoasă de porturi: 1 port HDMI(poți lega laptopul la un TV – este ideal când vrei să vezi filmările din vacanță pe un ecran mai mare), 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(o viteză de transfer incredibil de bună), bluetooth, DVD RW, o cameră WEB HD(esențială pentru discuții interesante pe Skype) și un cititor de carduri.

Sonorizarea laptopului este destul de bună, iar asta se datorează tehnologiei Dolby Advanced Audio, ce susține o experiență de divertisment plăcută.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD 1 TB,
  • procesor Intel Core i7 Skylake,
  • portabil

Contra:

  • memoria RAM este cam mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.