Lenovo IdeaPad 110-15ISK – un laptop pentru activități office și multimedia

Mă gândesc că nu toți avem nevoie de notebook-uri puternice, pentru care să băgăm mâna adânc în buzunar atunci când le achiziționăm. Ei bine pentru cei ce desfășoară activități uzuale, cu o grafică nu foarte solicitantă, Lenovo IdeaPad 110-15ISK ar putea fi un companion potrivit. Îl poți găsi în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1699 lei (verifică preț actualizat), un preț rezonabil pentru ceea ce oferă.

Laptopul poate fi utilizat și în oferta magazinului Flanco.

Din punct de vedere al design-ului, laptopul este un model robust, cu un aspect nu chiar elegant, ci mai degrabă vorbim de un laptop cu un aspect simplu, curat. Carcasa din platic negru are o textură fină, dar care nu reține amprentele și îi conferă aderență. Tastatura este completă, de tip chiclet și oferă confortul necesat pentru o tastare îndelungată. Cursa tastelor joasă, face ca tastatura să fie destul de silențioasă și plăcută în utilizare.

În punctul cel mai înalt, laptopul atinge 22,9 mm, iar greutatea sa este de 2,3 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil. Recunosc, mi-aș fi dorit să fi fost mult mai ușor, însă pot trece peste acest neajuns atâta timp cât vine la pachet cu alte beneficii.

Poze cu Lenovo IdeaPad 110-15ISK

Lenovo IdeaPad 110-15ISK

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul ascunde sub capotă un procesor Intel Core i3, 6100U, un procesor ce face parte din familia Skylake, cunoscută pentru consumul eficient, dar și pentru rapiditate. Procesorul vine tactat la 2 GHz și are o memorie RAM de 4 GB DDR4. Capacitatea de stocare este de 500 GB, suficient ținând cont de configurația dată, însă pentru cei ce simt nevoia de ceva mai mult, pot opta fie pentru stocarea in cloud, fie pentru un HDD extern.

Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics 520, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office și multimedia și doar pentru jocuri cu o grafică prea puțin solocitantă.

Majoritatea conectorilor sunt dispuși pe latura stângă a laptopului. Iată ce vei găsi: un port HDMI; un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio, iar pe latura dreaptă vedem și DVD RW.  Ce îmi pare ciudat este portul de încărcare, pe care nu îl găsim ca la majoritatea laptopurilor în colțul laturii stângi, ci chiar pe mijlocul ei. Laptopul mai vine și cu o cameră WEB VGA(potrivită în special pentru discuțiile pe Skype), dar și cu o sonorizare de tip JBL, ce oferă un sunet calitativ și o experiență audio bună.

Display-ul LCD LED este cel în format standard 15,6 inch, la o rezoluție HD.  Este un ecran strălucitor, ce face impossibilă folosirea laptopului la exterior într-o lumină puternică. Aceasta se reflectă în ecran, ajungând să nu se mai vadă mare lucru.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • preț bun
  • vine cu Windows 10 Home instalat

Contra:

  • nu are USB Type C

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.9

8

O alegere inspirată

Lenovo IdeaPad 110-15ISK este un laptop cu o configurație bună, potrivit pentru activitățile uzuale și pentru utilizatorii mai puțin pretențioși.

Vezi în magazin
User Rating: 2.85 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.