Lenovo IdeaPad 110-15IBR – un laptop cu preț accesibil

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.3
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.5

8.4

O alegere accesibilă

Lenovo IdeaPad 110-15IBR este un laptop cu o configurație entry-level, ce poate fi achiziționat la un preț foarte accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 2.6 ( 9 votes)

Lenovo IdeaPad 110-15IBR este un laptop entry-level potrivit pentru bugetele mici sau mai bine zis pentru filme, YouTube, office, rețele sociale. Are un preț bun, de aproximativ 999 lei(verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta magazinului eMAG. Poate fi achiziționat și în rate lunare de 66 lei.

Laptopurile Lenovo sunt cunoscute pentru rezistența lor, pentru faptul că sunt construite cu simț de răspundere și se comportă bine chiar și la șocuri. Modelul de astăzi este un laptop portabil, ce cântărește 2,2 kg și atinge 22,9 mm în punctul cel mai gros. Carcasa este realizată dintr-un plastic negru, cu o textură fină, ce evidențiază logo-ul producătorului, în colțul de sus, din dreapta. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură chiclet completă. Tastele au o cursă joasă și oferă confortul necesar pentru o tastare îndelungată.

Poze cu Lenovo IdeaPad 110-15IBR

Lenovo IdeaPad 110-15IBR

Verifică în magazin

Specificații tehnice

Laptopul este animat de un procesor Intel Pentium Quad-Core, N3710, tactat la o frecvență de 1,6 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, frecvența poate ajunge până la 2,5 Ghz la nevoie. Memoria RAM nu este cea mai generoasă, dar la prețul acesta este maximul ce îl poți obține și anume 4 GB DDR3L. Nici capacitatea de stocare nu excelează, 500 GB, la o viteză de 5400 rpm. Dacă ai prea multe amintiri și alte documente, nu uita că poți folosi și varianta in cloud în cazul în care ajungi la limită cu ceea ce îți oferă laptopul.

La capitolul conectică, laptopul este destul de ofertant: un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio, bluetooth, DVD RW, cameră WEB de tip VGA9pentru conversații cât mai plăcute pe skype), cititor de carduri și o sonorizare de tip JBL, cu tehnologia Dolby Advanced Audio V2. Nu oferă cel mai puternic sunet, doar 1,5 W, dar pentru cei mai pretențioși, recomand o pereche de boxe Logitech.

Display-ul este un LCD LED, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Vorbim de un ecran lucios, ce îl recomandă pentru o utilizare la interior. Folosit la exterior, lumina puternică se va reflecta în ecran, împiedicând utilizatorul să mai vadă mare lucru.

Producătorul se laudă cu o autonomie de până la 3 ore de lucru, ceea ce zic eu este foarte bine. Și dacă ții cont de câteva reguli de încărcare a bateriei, vei observa că și după o perioadă, bateria va funcționa ca nouă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • autonomie până la 3 ore,
  • portabil

Contra:

  • procesor mai puțin performant

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.