Lenovo IdeaPad 100-15IBD – un laptop accesibil, ce nu face rabat de la performanță

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.8
Performanțe - 8.8

8.8

O alegere puternică

Lenovo IdeaPad 100-15IBD, este un laptop cu o configurație puternică, potrivită atât pentru activitățile office, multimedia, cât și pentru distracție.

Vezi detalii
User Rating: 3.21 ( 8 votes)

Lenovo IdeaPad 100-15IBD este un notebook potrivit atât pentru distracție și relaxare, cât și pentru activități solicitante. Are o configurație puternică, pregătită să susțină chiar și atât cele mai antrenante sarcini la care îl vei supune. Laptopul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2699 lei(verifică preț actualizat)dar cu puțin noroc îl poți găsi chiar la un preț mai bun.

Din punct de vedere al designului, laptopul se remarcă printr-un aspect plăcut și modern. Pare foarte bine închegat: Dispune de o pereche de balamale solide, ceea ce îmi confirmă încă odată faptul că Lenovo înseamnă mai presus de performanțe și fiabilitate. Carcasa fin texturată, evidențiază în mod discret logo-ul producătorului, în colțul stâng de sus. Are un aspect mat, ceea ce îl împiedică să rețină amprentele inestetice. Tastatura chiclet, este completă și conferă confortul necesar chiar și pentru a folosire îndelungată. Tastele au cursă joasă, astfel că nu este nici zgomotoasă. Laptopul este complet negru ceea ce îi conferă eleganță și rafinament. Cântărește 2,3 kg și în punctul cel mai înalt atinge 22,6 mm. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai ușor. Dacă îl iei în ghiozdan la muncă, îi vei simți greutatea după aproximativ o jumătate de oră de mers cu el în spate.

Poze cu Lenovo IdeaPad 100-15IBD

lenovo-ideapad-100-15ibd

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Lenovo IdeaPad este un laptop accesibil ca preț, ce nu face rabat de la performanță. Vine echipat cu un procesor Intel Core i5-5200U. Este un model ce face parte din generația Broadwell, lansată de Intel în 2015, ce se remarcă prin rapiditate. Procesorul este tactat la o frecvență de 2,2 GHz, dar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la 2,7 GHz la nevoie.

Memoria RAM de 4 GB DDR3 ar putea fi suficientă pentru un utilizator mai puțin pretențios. Are o capacitate de stocare de tip HDD de 1 TB, destul de generoasă, încât să poți stoca nenumărate amintiri din vacanță. Memoria RAM este un chipset integrat Intel HD Graphics 5000, ce recomandă utilizatrea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Asta nu înseamnă că nu se va descurca cu decență în cazul unui gaming ocazional.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul vine echipat cu o gamă destul de bogată de conectori: un port USB 3.0(pentru o viteză de transfer de 10 ori mai mare), un port USB 2.0, un port HDMI, o ieșire audio, o cameră WEB pentru convorbiri mai plăcute pe skype, un cititor de carduri 4 în 1 și bluetooth.

Sonorizarea este susținută de tehnologia Dolby Advanced Audio v2. Nu vei avea parte de cel mai puternic sunet, dar acest aspect poate fi soluționat cu ajutorul unor boxe de PC.

Autonomia ajunge până la 3 ore de utilizare, suficient încât să nu fii nevoit să stai în permanență lângă priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Broadwell,
  • preț accesibil,
  • HDD de 1 TB,

Contra:

  • sonorizarea nu este foarte puternică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.