Lenovo IdeaPad 100-14 – un laptop de buget

Lenovo IdeaPad 100-14 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivită pentru cei ce ce au nevoie de un asemenea dispozitiv pentru activități lejere, de tip office sau multimedia. Are un preț foarte ok, de aproximativ 1369 lei(verifică preț actualizat), dar cu siguranță îl poți găsi chiar și la un preț mult mai avantajos în perioada de reduceri.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Evomag.

Laptopurile Lenovo sunt cunoscute pentru fiabilitatea și pentru rezistența lor la șocuri. De fapt este unul dintre brandurile cele mai apreciate din acest punct de vedere.

Din punct de vedere al designului, modelul Lenovo se remarcă prin simplitate și bun gust. Cred că mai degrabă putem afirma că avem de-a face cu un aspect ”cuminte”, potrivit pentru cei ce își doresc un device care să reziste bine în timp. Suprafața mată împiedică amprentele utilizatorului să fie vizibile și totodată deranjante, așa cum abservăm că se întâmplă în cazul laptopurilor cu aspect lucios. Carcasa este ușor texturată, evidențiind discret logo-ul producătorului, ce apare în colțul stâng al laptopului. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură antistropi, cu tastele bine delimitate, astfel încât să se reducă numărul erorilor la maxim. Prezintă decât tastatura standard, fără blocul numeric. Cântărește 1,9 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil, ușor de transportat, fie că vorbim de o simplă plimbare, fie că vorbim de călătorii.

Poze cu laptopul

Lenovo IdeaPad 100-14

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Bun, acum că am lămurit cu partea de design, să trecem și la specificațiile tehnice. Laptopul Lenovo ascunde la interior un procesor Intel Celeron Dual Core, N2840, cu 2 nuclee, realizat pe tehnologia de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 2,1 GHz, în cazul sarcinilor uzuale, însă la nevoie frecvența ajunge la 2,5 GHz, datorită tehnologiei Turbo Boost. Placa video a procesorului este un model integrat, Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități office și multimedia, nu și pentru gaming.

Momeria RAM este de 2 GB DDR3, însă acest aspect nu mă surprinde având în vedere prețul, practic la acest nivel e cam greu să găsești un laptop cu performanțe excelente. Totuși, este bine de știut faptul că acest laptop beneficiază de un slot liber, ce îți permite să îi mai adaugi un card de 2 GB la nevoie. Capaciatatea de stocare a datelor este de 500 GB, suficientă pentru configurația acestui model.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală de 14 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este Glare sau mai bine zis lucios, ceea ce înseamnă că dacă laptopul nu poate fi folosit în bătaia soarelui pentru că lumina se reflectă și nu vei putea vedea nimic. Avantajul unui ecran Glare ar fi acela că îți oferă culori strălucitoare, mult mai vii față de un ecran mat.

La capitolul porturi și multimedia, avem parte de o gamă suficient de generoasă: un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio, bluetooth, cititor de carduri 4 în 1, cameră WEB(pentru ca discuțiile pe skype să fie mult mai plăcute) și un sistem audio Dolby Advanced Audio v2 cu un singur difuzor și cu microfon integrat.

Surprinzător este faptul că laptopul vine cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat, deși în general acest aspect face ca prețul unui asemenea device să îi crească cu câteva sute de lei.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • windows 10

Contra:

  • are numai 2 GB RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.6
Performanțe - 8.4

8.6

O alegere accesibilă

Lenovo IdeaPad 100-14 este un laptop entry-level, pentru un buget restrâns, ce se va potrivi unui utilizator mai puțin pretențios când vine vorba de performanțe.

Vezi detalii
User Rating: 3.55 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.