Lenovo Essential M5400 – ideal pentru un business

Performanţă și fiabilitate raportate la un preţ decent, este tot ceea ce ne-am putea dori de la un laptop. De aceea am ales să discutăm astăzi despre modelul Lenovo Essential M5400, ce vine la un preţ de aproximativ 2500 lei (verifică preț actualizat), un preț rezonabil pentru ceea ce oferă.

În primul rând vorbim de un laptop cu aspect premium, foarte bine închegat, ce sugerează o eleganță desăvârșită. Faptul că este argintiu, face ca tastatura neagră să se evidențieze în mod plăcut, cu atât mai mult pentru că este de tip chiclet, cu taste bine delimitate și totodată silențioase, ceea ce creează confortul necesar pe durata tastării.

Poze cu laptopul Lenovo Essential M5400

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Lenovo Essential M5400 este animat la interior de un procesor Intel Core i3, 4000M, ceea ce înseamnă că vorbim de un model Haswell, ce face parte din ultima generație de procesoare Intel. Procesorul funcționează la o frecvență de 2,4 GHz și are un cache de 3072 KB.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, iar hard disk-ul are o capacitatea de stocare a datelor de 500 GB, însă dispune și de un SSD de 8 GB pe care puteți instala sistemul de operare. În felul acesta laptopul va porni mult mai repede.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală standard, de 15.6 inch și o rezoluţie de 1366 x 768, ce vă oferă imagini clare, cu un contrast bun. Procesorul conlucrează perfect cu placa video dedicată NVIDIA GeForce GT 740M de 2 GB, ce va face față cu brio activităților office și multimedia, iar în cazul gamingului rezultatele sale vor fi mai mult decât decente.

Pe partea de conectivitate, Lenovo Essential M5400 vine cu o gamă variată și totodată bogată: 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, HDMI, VGA, bluetooth, un cititor de carduri, o cameră WEB HD de 720p şi două difuzoare stereo de 4W. 

Tastatura este un completă, mai exact dispune și de blocul numeric, aspect ce se va dovedi de un real folos celor ce folosesc aplicațiile office, iar pentru cei ce își doresc un plus de securitate în ceea ce privește laptopul, este bine de știut că acest model dispune și de cititor de amprente, tocmai pentru ca cei curioși să fie ținuți la distanță. Mai mult de atât veți fi surprinși să aflați că Lenovo Essential M5400 oferă o autonomie de până la 8 ore, ceea ce îl face să fie ideal pentru cei ce călătoresc des.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesorul Intel Core i3, 4000M,
  • preţ,
  • bluetooth,
  • HDMI,
  • placă video dedicată,
  • autonomie de până la 8 ore

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Bun

Lenovo Essential M5400 merită achiziționat datorită configurației complexe, ce asigură rezultate optime în activitatea office şi multimedia, dar și în cazulș jocurilor.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.