Krups XP562030 – pentru dimineți perfecte

Espressorul trebuie să-ți prepare o cafea excelentă fără să necesite foarte multă implicare din partea ta – adaugi ingredientele necesare, apeși un buton și în câteva secunde aceasta trebuie să fie gata. Într-adevăr, perioada în care băutura este pregătită este și ea esențială, doarece unele aparate necesită un interval mai mare de fierbere a apei, în timp ce unele fac asta aproape instant – totul ține de modelul ales. Un espressor atractiv, din mai multe puncte de vedere, este modelul Krups XP562030, poate mai puțin cunoscut pe piața românească. Are un preț de aproximativ 829 lei(verifică preț actualizat) și este un produs electrocasnic de calitate, ce poate să prepare cafeaua de dimineață foarte ușor, necesitând relativ puțin timp și energie.

Espressorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Evomag.

Design-ul acestuia este simpluț, evidențiindu-se prin laturile sale pătrățoase, dar plăcute vederii. Modelul îmbină două nuanțe care se potrivesc foarte bine una cu alta – majoritatea corpului aparatului este negru, cu excepția suportului pe care se așază cana, a duzei și a părții superioare, unde se află panoul de comandă. Cablul de alimentare al espressorului Krups are un metru lungime, oferindu-i posibilitatea de a ajunge usor la orice priză din locul în care a fost poziționat.

Poze cu espressorul manual

Krups XP562030

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Espressorul este unul manual. Pompa de 15 bari prezintă presiunea perfectă pentru a fi extras tot ceea ce este mai bun dintr-o cafea. Volumul cafelei, dar și temperatura se selectează manual. Espressorul are posibilitatea de a prepara două cești simultan. Alimentarea acestuia se poate face atât cu padul de cafea, cât și folosind cafeaua măcinată. Rezervorul de apă este detașabil, lucru care face ca întreținerea aparatului să fie mult mai ușoară față de modelele ce au rezervor încorporat și asta datorită faptului că poate fi curățat periodic, mult mai bine decât unul încorporat.

Printre băuturile ce le prepară, se numără cafeaua, espresso, cappuccino și caffe latte.

Compactarea sistematică se produce în timp ce suportul de filtru este strâns. Sistemul acesta are capacitatea de a scoate tot ceea ce e mai bun dintr-o cafea pentru a se obține un espresso rafinat și de înaltă clasă. Tamparea cafelei are efect direct asupra determinării calității cafelei obținute.

Sistemul Thermoblock, care a fost încorporat în aparat, încălzește apa până la o temperatură dorită, fiind apoi menținută pentru fiecare dintre funcții în parte. Tot acest sistem face ca frecvența apariției calcarului să fie mai rară, mărind durata de viață a aparatului.

Plita de deasupra espressorului este ideală pentru a încălzi ușor ceașca înainte de prepararea cafelei. În felul acesta vei avea o ceașcă de cafea caldă pentru mai mult timp. Pentru cei ce preferă un cappuccino delicios, este bine de știut că și-l pot prepara cu ușurință chiar și acasă. Sistemul de spumare a laptelui oferă posibilitatea obținerii unei creme fine de lapte, ce se toarnă cu puțină îndemânare peste cafeaua proaspăt preparată.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț decent,
  • prepară mai multe tipuri de băuturi pe bază de cafea
  • întreținere ușoară

Contra

  • design-ul putea fi îmbunătățit

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.3
Performanțe - 7.4
Ușurință în utilizare - 8.5

8.1

O alegere accesibilă

Krups XP562030 este un espressor manual, destul de accesibil ca și preț, ce se potrivește utilizatorilor pasionați de gustul inconfundabil al cafelei.

Vezi detalii
User Rating: 3.3 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.