Krups EA 8050 – ca să ai energie toată ziua

Suntem tot mai mulți cei ce iubim aroma de cafea și ne dorim ca dimineața să ne trezească acel miros îmbietor al unei cești de cafea proaspăt râșnită. Pentru cei ce ne încadrăm în această categorie, voi vorbi astăzi despre espressorul Krups EA 8050, un model destul de interesant, ce poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 1760 lei (verifică preț actualizat), un preț nu chiar mic, dar care mă determină să aflu cât mai multe detalii legate de acest electrocasnic.

În primul rând de la o simplă privire îți dai seama că este vorba despre un espressor din gama premium. Elegant și modern contruit, se va potrivi de minune în bucătăria ta proaspăt renovată. În mare parte este realizat dintr-un plastic negru foarte calitativ, iar partea frontală este realizată din inox. Deasupra se poate observa că încorporează o râșniță conică din metal, ce poate fi reglată individual, pentru a se potrivi nivelului de prăjire. Nu ocupă nici prea mult spațiu, având dimensiuni de 245 x 365 x 330 mm, ceea ce înseamnă că îi veți găsi destul de ușor un colț în bucătărie, fără să vă încurce.

Poze cu espressorul automat Krups EA 8050

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Espressorul Krups EA 8050 generează 1450 W și dezvoltă o presiune de 15 bar, ceea ce înseamnă că vorbim de o putere destul de mare, încât să scoată toată aroma din cafeaua proaspăt râșnită. Faptul că dispune de râșniță, va contribui cu atât mai mult la gustul excepțional al cafelei și spun asta fiindcă o cafea proaspăt râșnită are un gust mult mai intens decât cea deja râșnită. Modelul Krups nu se alimentează decât cu cafea boabe, adică veți servi o cafea proaspătă tot timpul. Capacitatea compartimentului de cafea este de 275 g, ideal pentru prepararea mai multor cești, fără a fi nevoie reîncărcarea.

Potrivit producătorului vei putea prepara espresso, cappuccino și apă fierbinte pentru ceai sau în cazul în care ai nevoie la vreun preparat prin bucătărie. Poate te întrebi cum poți prepara cappuccino. Ei bine în partea dreaptă ai un dispozitiv de spumare a laptelui, ce te va ajuta să obții o cremă deosebită dintr-un lapte cu 3,5 % grăsime, cu ajutorul căreia îți vei putea  demonstra creativitatea în ceașca de cafea. Dispozitivul de spumare funcționează atât pe modul manual, cât și automat, adică, puteți alege să spumați laptele ca la espressoarele clasice sau există și varianta ca espressorul să vi-l dea gata spumat.

Rezervorul are o capacitate de 1,8 L, iar espressorul poate prepara 2 cești simultan, astfel încât să nu îți faci musafirii să aștepte prea mult pentru cafeaua aromată cu care urmează să îi servești. Pe partea de funcții mi se pare interesant faptul că puteți face setările adecvate pentru a obține cafeaua întocmai cum vă doriți, adică puteți seta temperatura la care doriți să fie preparată, sau cantitatea de cafea, în funcție de cât de tare vă doriți să fie. Încorporează și un filtru de apă, pentru ca espressorul să folosească o apă cu ph neutru, iar voi să savurați o cafea mult mai aromată.

Nici întreținerea espressorului nu reprezintă un proces ce te-ar putea pune în dificultate și spun asta deoarece are o funcție de autocurățare, ce își face treaba destul de eficient, cu fiecare utilizare, iar tăvița și dispozitivul de spumare a laptelui sunt detașabile, și le puteți spăla destul de ușor.

Mai jos puteți vedea cât de ușor este de utilizat espressorul automat.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • ușor de folosit,
  • pregătește mai multe tipuri de cafea,
  • afișaj LCD

Contra:

  • prețul nu este chiar la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Ușurință în utilizare

Krups EA 8050 este un ideal pentru marii iubitori de cafea, ce își doresc să savureze în fiecare dimineață o ceașcă aromată, cu un gust intens și plăcut.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.