Huawei P40 Lite 5G – ce aduce diferit față de Huawei P40 Lite

Trecuse ceva vreme de la ultimul eveniment la care am participat în offline. Astăzi, pentru prima dată după aproximativ 4 luni am participat la un Hands-On, marca Huawei. Având în vedere contextul actual, evident s-au luat măsurile de siguranță, astfel încât totul să fie în regulă. Recunosc, mi-a lipsit partea de socializare în perioada aceasta…dar trecând peste, vă voi spune că am pus mâna pe două telefoane noi de la Huawei. Este vorba despre P40 Lite 5G și P40 Pro Plus.

Cu ce se diferențiază P40 Lite 5G față de P40 Lite?

Când s-a anunțat P40 Lite 5G, inițial am crezut că va veni cu aceleași specificații ca și varianta clasică, doar că va fi echipat cu tehnologia 5G.

Am fost plăcut surprinsă să descopăr un telefon cu un design versatil, foarte elegant, unde sticla înlocuiește plasticul inestetic de pe spate, iar camera principală este inclusă de această dată într-un dreptunghi cu margini rotunjite. Este cu un fir de păr mai mare decât fratele său și cântărește 189 g.

Display-ul de 6,5 inch, cu rezoluție 1080 X 2400 din păcate este tot un IPS LCD. Mi-ar fi plăcut să se facă trecerea la OLED, dar având în vedere că încă discutăm de un telefon sub 2000 lei, e de înțeles că pe alocuri s-au făcut și compromisuri.

În ceea ce privește procesorul, aici P40 Lite 5G primește un chipset mai puternic, Kirin 820 5G, ce funcționează cu 6GB RAM și 128 GB memorie internă.

Telefonul vine tot cu un ansamblu Quad, dar de data aceata senzorul principal de 48 MP, este înlocuit de unul 64 MP. Camera selfie rămâne pe poziții. În ceea ce privește bateria, aici am o nelămurire. Vechiul P40 Lite vine cu un acumulator de 4200 mAh, în timp ce noul P40 Lite 5G, primește un acumulator de 4000 mAh. Bine măcar că avem în continuare încărcarea rapidă la 40W.

Ca toate telefoanele actuale de la Huawei, și acesta vine tot fără servicii Google la bord, dar cumva cred că ne-am obișnuit cu această idee și mai degrabă preferăm să căutăm soluții astfel încât să ne putem bucura de toate aplicațiile de care avem nevoie chiar și pe un device cu care Google nu mai rezonează.

Clar se vede un upgrade pe parte de design, însă ce trebuie să avem în vedere la final este și faptul că toate aceste plusuri vin la pachet și cu un preț mai mare. Mai exact telefonul poate fi comandat deja la prețul de aproximativ 1699 lei. Sper să vină în curând la test. Deocamdată urmează cât de curând review-ul lui P40 Lite, versiunea inițială.

Cât despre P40 Pro Plus, găsiți aici ce aduce în plus față de P40 Pro.  Ce vă pot spune în plus este că îl găsiți în oferta magazinului Quickmobile, la prețul de 6099 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.