HP ProBook 450 G2 – laptopul performant portabil

HP este unul dintre cei mai apreciați producători de laptopuri, modelele sale remarcându-se printr-un design atractiv specific și prin configurațiile performante care sunt disponibile la un preț bun. Un astfel de model este și HP ProBook 450 G2 și poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2999 lei (verifică preț actualizat). Raportul calitate-preț este unul bun, modelul remarcându-se prin procesorul performant Intel, placa grafică dedicată, capacitatea mare de stocare și conectivitatea extinsă.

Designul laptopului este unul foarte elegant și modern. În același timp, impresia este că avem de-a face cu un model rezistent, de calitate superioară. Carcasa este alcătuită din aluminiu și este disponibilă pe un gri închis. Datorită materialului amprentele nu sunt păstrate, rezistența este una superioară, iar senzația la atingere este una foarte plăcută. Tastatura este completă, integrând și partea numerică și este foarte plată, oferind o experiență de scris foarte confortabilă. În același timp, tastatura este dotată cu un sistem antistropi, oferind siguranță în fața accidentelor care includ apa. Touchpad-ul include un buton pentru pornire și oprire, astfel încât să nu încurce la scris. Touchpad-ul este prevăzut cu un suport de gesturi multi-atingere și este foarte precis. În același timp este disponibil și un cititor de amprentă pentru siguranța datelor de pe dispozitiv.

Poze cu laptopul HP ProBook 450 G2

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip anti-glare și are o diagonală 15.6 inch. Rezoluția sa este de 1366 x 768 de pixeli, oferind astfel imagini de calitate, clare și pline de viață.

La nivel tehnic se remarcă în primul rând procesorul Intel Core i7 cu o frecvență de 2 GHz. Prin tehnologia Turbo Boost 2.0 acesta poate genera o putere suplimentară atunci când sistemul de operare este suprasolicitat, putând astfel să ajungă la o frecvență de 3.1 GHz. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 8 GB și o placă video dedicată AMD Radeon R5 M255. Datorită plăcii grafice dedicate, experiența multimedia este una mult mai ofertantă. Laptopul poate astfel să susțină desfășurarea oricărui tip de activitate, inclusiv a gaming-ului ceva mai avansat sau lucrului în programe grafice profesionale.

Capacitatea de stocare este de 1 TB, existând astfel suficient spațiu pentru programe, jocuri, filme, fotografii etc.

La nivel multimedia se mai remarcă un sistem audio performant susținut de tehnologia DTS Sound +. Sunetul redat în difuzoarele stereo este unul puternic, clar și bogat. Mai este disponibilă o cameră web HD de 720p cu microfon digital dual array integrat, astfel încât convorbirile Skype să se desfășoare la o calitate superioară. În același timp modelul mai dispune de un cititor de carduri care suportă modele SD, SDHC și SDXC și o unitate de citire și scriere DVD RW.

Conectivitatea este una extinsă, fiind disponibile 2 port-uri USB 2.0, 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer mai rapidă, 1 port HDMI, 1 port VGA și unul pentru rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. În același timp este disponibilă și tehnologia Bluetooth pentru transferul rapid de fișiere pe tabletă sau smartphone.

În ceea ce privește autonomia, HP ProBook 450 G2 este dotat cu o baterie Li-ion  cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • portabil,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

HP ProBook 450 G2 este un laptop cu un design elegantși configurație puternică, fiind o alegere excelentă pentru activități solicitante, dar și pentru distracție.

User Rating: 2.49 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.