HP ProBook 430 G1 – ideal pentru cei ce vor portabilitate

Îți dorești un laptop cu o configurație multimedia, dar care să îți ofere totodată portabilitate? Atunci îți propunem să îți arunci un ochi peste modelul HP ProBook 430 G1. Poate fi găsit la un preț de aproximativ 2000 lei (verifică preț actualizat), destul de rezonabil având în vedere că procesorul face parte din cea mai recentă gamă lansată de Intel și totodată face parte din seria ProBook, ce știm că oferă eleganță și mult bun gust.

Din punct de vedere al designului, producătorul impresionează prin finisajele bine realizate, dar și prin materialele de cea mai bună calitate folosite la contruirea acestui laptop. Carcasa este pe un negru mat, iar la interior suprafața argintie pune în evidență tastatura neagră de tip chiclet(plăcută la atingere și destul de silențioasă).

Cântărește numai 1,5 kg, ceea ce îi conferă portabilitatea ce probabil ne-o dorim cu toții de la un laptop. Prin specificațiile și dimensiunea sa, aș putea spune că aduce foarte mult cu un ultrabook. Mai ales dacă punem la socoteală și faptul că dispune de un cititor de amprente ca și sistem de securitate. Prin urmare nu vă veți face griji că ar putea umbla cineva în laptopul vostru atâta timp cât utilizați acest sistem de securitate.

Poze cu laptopul HP ProBook 430 G1

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul HP vine echipat cu un procesor Intel Core i3, 4005U, un model Haswell, cu 2 nuclee, ce atinge o viteză de procesare de 1,7 GHz. Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient pentru o utilizare decentă, iar capacitatea de stocare a datelor este satisfăcătoare, atinge 500 GB. Dacă totuși vi se pare insuficient, atunci puteți apela la varianta unui HDD extern.

Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics 4400, ce se va descurca excelent pe partea office și multimedia. Deși mulți ar considera chipsetul integrat un minus(fiindcă nu puteți incerca aplicații cu grafică avansată), ei bine în acest caz poate fi considerat un plus. Deoarece vorbim de un laptop cu caracteristici multimedia, placa video integrată îl ajută pe partea de autonomie, consumă mult mai puțin, ceea ce înseamnă că vă veți putea bucura de utilizarea sa fără probleme chiar și în timpul călătoriilor.

În ceea ce privește conectivitatea, surprinde printr-o gamă destul de bogată: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, VGA(pentru a putea conecta un monitor extern) și bluetooth. Sonorizarea este întreținută de sistemul DTS Sound, ce redă un sunet clar și profund.

Diplay-ul este un LCD LED cu o diagonală de 13,3 inch și o rezoluție HD. Este bine să știți că vorbim de un ecran mat, ce permite utilizarea laptopului chiar și în exterior atunci când soarele este puternic. Cu siguranță nu se va crea acea reflexie deranjantă.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Haswell
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • tastatură chiclet,
  • portabil,
  • bluetooth,
  • preț decent

Contra:

  • hard disk-ul este de doar 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

HP ProBook 430 G1 este potrivit pentru cei ce îți doresc un laptop pentru activități office, multimedia, care să fie destul de ușor pentru a fi transportat în călătorii sau la ședințe.

User Rating: 0.45 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.