HP 255 G2 – laptop ieftin pentru activități office

În ziua de astăzi laptopurile au devenit o necesitate în marea majoritate a domeniilor, însă nu orice domeniu necesită un procesor extrem de puternic sau anumite funcții pentru care pur și simplu am fi nevoiți să scoatem din buzunar sume impresionante.

Astăzi voi aborda un laptop din gama low budget, ideal pentru cei ce au nevoie de un device cu specificații medii, care să se încadreze totodată și într-un preț decent. Este vorba de laptopul HP 255 G2, ce vine la un preț de aproximativ 1250 lei (verifică preț actualizat), și se bucură de un aspect ce poate concura cu alte modele mult mai scumpe.

Mă bucur să observ că deși vorbim de unul dintre cele mai ieftine modele de la HP, producătorul a ales să puncteze în ceea ce privește confortul utilizatorului, oferindu-i tastatură antistropi, ce este plăcută la atingere și totodată destul de silențioasă.

Mai mult de atât laptopul dispune și de blocul numeric, util îndeosebi celor ce realizează activități office. Modelul este complet negru, iar finisajele sunt destul de bine realizate, ceea ce sugerează atenția cu care a fost realizat.

Poze cu laptopul HP 255 G2

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul HP este animat la interior de o motorizare nu foarte puternică, de tip AMD Dual-Core, model E1-2100, realizat pe arhitectura de 28 nm, ce funcționează la o frecvență de 1.0 GHz. Placa video integrată este de tip AMD Radeon HD 8210, și promite să se descurce excelent în ceea ce privește activitățile office și multimedia, însă în cazul în care sunteți pasionați de jocuri aș sugera să vă orientați către un model cu placă video dedicată. Aici puteți vedea câteva opțiuni.

Cei 4 GB cu care vine îi consider suficienți pentru o utilizare decentă(aplicații sau alte activități uzuale) și sinceră să fiu nu cred că este cazul să avem pretenții mai mari având în vedere prețul său. Capacitatea de stocare a datelor este satisfăcătoare, ajunge la 500 GB, dar acest aspect nu are de ce să incomodeze, mai cu seamă că în zilele noastre puteți urca in cloud fișiere, poze, filmulețe, etc.

În ceea ce privește conectivitatea, laptopul dispune de cam tot ceea ce are nevoie un utilizator: cititor de carduri SD, cameră WEB HD, DVD RW, un port HDMI; 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, VGA și bluetooth. Sonorizarea este asigurată de sistemul High Definition Audio, un sistem destul de bun după părerea mea. Autonomia ajunge undeva la 4 ore, suficient cât să nu vă lase baltă atunci când nu vă așteptați.

Păreri pro şi contra 

Pro:

  • procesor Haswell,
  • design elegant,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • portabil,
  • Full HD
  • suport touch screen

Contra:

  • placa video nu este dedicată

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

HP 255 G2 este unul dintre cele mai ieftine modele HP, cu o configurație destul de bună, ce se va descurca destul de bine în cazul activităților office și multimedia.

User Rating: 4.08 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.