HP 250 G5 – un laptop ieftin pentru activități uzuale

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.1

7.9

O alegere accesibilă

HP 250 G5 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivit pentru activitățile uzuale. Poate fi achiziționat la un preț mai mic de 1000 lei.

Vezi în magazin
User Rating: 3.2 ( 1 votes)

HP 250 G5 este genul de laptop pe care să îl cumperi pentru copilul tău sau poate pentru părinții pensionari, care încearcă să țină cât de cât pasul cu tehnologia. De ce spun asta? Având o configurație entry-level, consider că este genul de device potrivit pentru activități uzuale. Îl poți găsi în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 949 lei(verifică preț actualizat), un preț mai mult decât accesibil din punctul meu de vedere. Îl poți achiziționa chiar și în rate lunare a câte 59 lei, în cazul în care bugetul nu îți permite să aloci suma întreagă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Laptopul are un design rafinat, cu o textură liniară foarte plăcută, ce evidențiază discret logo-ul producătorului. Vorbim de un laptop portabil, ce cântărește numai 1,96 kg. În punctul său cel mai înalt ajunge la 24,3 mm, ceea ce înseamnă că este ușor de strecurat în bagaje, chiar și în vacanță. Carcasa este dintr-un plastic negru, ce pare destul de calitativ, iar tastatura este de tip chiclet, cu taste ce au o cursă scurtă, potrivite pentru o tastare silențioasă și de lungă durată. Blocul numeric este și el prezent la datorie, gata oricând să facă socoteli rapide.

Poze cu HP 250 G5

HP 250 G5

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă pe partea de design ne-a convins, propun să trecem și la specificațiile tehnice. Este animat de un procesor Intel Celeron Dual-Core, N3060, construit pe arhitectura de 14 nm, ce este tactat la o frecvență de 1,6 GHz. La nevoie, frecvența poate urca până la 2,4 Ghz, și asta datorită tehnologiei Turbo Boost.

Puterea laptopului este susținută de cei 4 GB de memorie RAM, suficienți zic eu ținând cont de configurația dată. Capacitatea de stocare este de tip HDD și ajunge la 500 GB, dar pentru cei ce nu se mulțumesc cu atât, există și varianta in cloud, unde pot stoca amintiri, fișiere etc.

Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics 400, ce recomandă utilizarea laptopului pentru sarcini mai puțin solicitante, dar și pentru distracție(filme, muzică etc).

Display-ul este de dimensiuni clasice, 15,6 inch și are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ținând cont de preț, nu mă surprinde acest aspect. Ca și caracteristică aparte, îți pot spune că este un ecran Anti-Flare(mat), ce permite utilizarea laptopului și la exterior, fără a avea surpriza ca lumina să se reflecte în display.

Deși vorbim poate de unul dintre cele mai ieftine laptopuri de 15 inch, iată că nu dezamăgește nici în privința conectivității. Astfel că, întâlnim aici o gamă generoasă de porturi: un port HDMI(pentru a lega laptopul la TV), VGA(poți conecta un monitor pentru o mai bună productivitate), 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, bluetooth, un cititor de carduri(deal pentru a descărca amintirile din vacanță), cameră WEB(pentru conversații interminabile pe Skype) și o sonorizare decentă, susținută de tehnologia DTS Studio Sound.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • tastatură numerică,
  • portabil,
  • preț accesibil

Contra:

  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.