HP 15-r150nq – laptopul prietenos

HP 15-r150nq este un laptop ultra portabil care promite să îți stea la dispoziție pentru activitățile de acasă ori de la birou. Modelul este unul accesibil, dar dotat cu funcții decente. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1500 lei (verifică preț actualizat). Modelul este unul potrivit pentru un utilizator fără pretenții de gaming sau de lucru în programe cu cerințe grafice avansate. Punctele sale forte sunt designul ultra portabil care îl face ușor de purtat la cursuri sau la birou, ecranul cu vizibilitate bună și configurația care permite desfășurarea rapidă a activităților de rutină. Punctul slab este reprezentat de autonomia ceva mai redusă, dar aceasta este cea medie pentru această categorie de preț.

Laptopul poate fi găsit și în oderta magazinului Flanco.

Designul HP este renumit pentru eleganța sa deosebită. Cazul de față nu face excepție. Avem de-a face cu un model de mijloc foarte atractiv din punct de vedere estetic. Acesta are carcasa în totalitate neagră. Aceasta este mată și are suprafața ușor texturată. Carcasa este alcătuită din plastic și are toate marginile rotunjite, oferind un aspect foarte prietenos. Tastatura include și partea de taste numerice din dreapta, fiind adaptată pentru lucrul cu cifre sau gaming. Tastele sunt plate și compacte, oferind o experiență de scris foarte confortabilă. Touchpad-ul este dotat cu un suport pentru gesturi multi-atingere, având control precis. Modelul este unul dintre cele mai portabile din categoria sa, având dimensiunile de 37.8 x 2.53 x 25.9 cm și o greutate de doar 2.2 kg. Vei putea astfel să îl transporți ușor la cursuri sau la birou.

Poze cu laptopul

HP 15-r150nq

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch, oferind o vizibilitate bună. Dimensiunea în cm este de 39.6. Imaginile au o rezoluție HD de 1336 x 768 de pixeli. Culorile sunt vii.

La nivelul performanței, laptopul este dotat cu un procesor Intel Pentium Quad Core cu o frecvență de 2.1 Ghz, care poate face boost până la 2.6 Ghz atunci când este necesar. Multitasking-ul va fi astfel cursiv și vei avea acces rapid la conținutul de orice fel. Dotările mai cuprind o memorie RAM de 4 GB DDR3 şi o placă video integrată Intel HD Graphics. Laptopul se va mișca astfel foarte bine în activități de rutină precum navigarea web, lucrul în documente, vizionarea de filme etc. Vei putea în același timp să rulezi jocuri fără prea multe cerințe grafice.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

La nivel multimedia vei găsi un sistem audio HD cu difuzoare stereo și microfon integrat și o cameră HD de 720 p pentru apeluri video pe Skype. Modelul mai beneficiază de un cititor de carduri SD și o unitate DVD RW.

Port-urile sunt dispuse pe părțile laterale și îți oferă posibilitatea conectării cu alte dispozitive, pentru funcții video sau transferul de fișiere. Vei găsi astfel 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Ai la dispoziție și tehnologia Bluetooth. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de până la 3-4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • touchscreen,
  • preț decent

Contra:

  • nu este Full HD,
  • capacitatea hard disk-ului putea fi mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 8

8.3

O alegere accesibilă

HP 15-r150nq este un laptop accesibil, potrivit pentru o utilizare office sau multimedia și mai puțin recomandată pentru gaming.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.