HP 15-ba001nq – un laptop fără pretenții

Nu toți avem nevoie de laptopuri cu configurații super puternice, în care să investim sume considerabile. HP 15-ba001nq este potrivit pentru cei ce se înscriu în această categorie, pentru cei ce desfășoară activități uzuale, ce nu necesită specificații de top. Laptopul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1680 lei (verifică preț actualizat), un preț rezonabil ținând cont de specificațiile sale, dar și de faptul că vorbim de unul dintre producătorii de top în materie de notebook-uri.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

Device-ul cu design clasic, la prima vedere pare ușor robust, deși cântărește doar 2,04 kg. Este un laptop bine construit, cu finisaje bine realizate, ce atrage prin simplitate și bun gust. Carcasa realizată dintr-un plastic fin texturat este mată, ceea ce înseamnă că nu va atrage amprentele, atât de inestetice. Odată ridicată clapeta, te întâmpină o tastatură chiclet completă și ergonomică, numai bună pentru nopțile în care te simți inspirat și cu chef de lucru. Având cursa tastelor destul e joasă, tastatura se dovedește a fi destul de silențioasă. Laptopul este disponibil într-o nuanță de negru și are dimensiunile de 384,3 x 24,3 x 254,6 mm.

Poza cu HP 15-ba001nq

HP 15-ba001nq

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior primește o motorizare decentă, un procesor AMD Quad-Core A10-Series, tactat la o frecvență de 2,4 GHz, cu posibilitatea extinderii până la 3,3 GHz cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost.

Memoria RAM de 4 GB DDR4 funcționează la o frecvență de 2,1 GHz, iar în cazul în care ți se pare insuficient, stai liniștit, poți face la nevoie un upgrade de până la 16 GB. Capacitatea de stocare de tip HDD, este de doar 500 GB. Și aici avem soluții pentru cei ce au nevoie de ceva mai mult decât de atât. Fie optezi pentru un HDD extern, fie apelezi la metodele de stocare in cloud.

Placa video dedicată este un chipset AMD Radeon R7 M440 DDR3, de 4 GB, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități uzuale: mailuri, rețele sociale, filme, office  și ceva joculețe cu o grafică slabă.

La capitolul conectivitate, modelul HP primește cam cei mai importanți conectori: 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, un port HDMI, o ieșire audio. Vine și cu DVD RW,însă nu știu cât îl vei folosi, o cameră WEB pentru discuții pen skype, un cititor de carduri și bluetooth.

Sonorizarea nu impresionează, dar nici nu mă așteptam la asta. Vorbim de un sunet ok, cu un bas nu foarte puternic. Recomandat ar fi să optezi pentru o pereche de boxe în cazul ăn care îți dorești ceva mai mult.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț bun
  • design plăcut
  • bine construit

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.3
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 8.1

8.2

O alegere accesibilă

HP 15-ba001nq este un laptop portabil, cu un preț accesibil, potrivit pentru activitățile office și multimedia. Vine echipat corespunzător, pentru cei mai puțin pretențioși.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.