Electrolux EOA3450AOX – cuptorul încorporabil de capacitate mare

Electrolux EOA3450AOX este un cuptor electric ce va face vechiul cuptor de la aragaz să pară arhaic și complet ineficient. Acesta poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1359 lei (verifică preț actualizat). Ratele pentru acesta încep din jurul sumei de 46 de lei. Modelul se remarcă prin designul modern calitativ, capacitatea mare care oferă un randament bun pentru familiile mari, funcțiile variate de coacere, sistemul automat de curățare și consumul redus. Raportul calitate preţ este unul bun. Din păcate va trebui să cumperi separat cablul de alimentare, dar acest lucru poate fi trecut cu vederea.

Cuptorul poate fi găsit și în oferta magazinului  Altex.

Modelul se remarcă mai întâi prin designul modern, fiind alcătuit din inox și având un aspect foarte elegant. Designul nu este doar aspectuos, ci și util, fiind prevăzut cu un strat anti amprentă care să prevină păstrarea urmelor de degete. În același timp, ușa este prevăzută cu un mâner orizontal lung, oferind o deschidere comodă. Ușa este dotat cu un sistem de închidere amortizată Velvet Closing. Acesta va permite întotdeauna o închidere lentă și silențioasă. Sticla de protecție are două straturi, fiind foarte eficientă. Panoul de control este unul simplu, setările fiind intuitive. Panoul este prevăzut cu butoane push-up și un ecran LED care oferă informații utile și afișează ora. Modelul are dimensiunile de 59.4 x 59.4 x 56.7 cm, putând fi încorporat în mobilierul de bucătărie cu ușurință.

Poze cu cuptorul încorporabil

Electrolux EOA3450AOX

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Cuptorul are o capacitate de 74 de litri, oferind posibilitatea gătirii unor cantități mari de preparate și fiind potrivit pentru familiile numeroase. Interiorul este prevăzut cu grătar combi și suporturi telescopice. Vei putea poziționa tava pe unul dintre cele 9 etaje, indiferent de locul în care o poziționezi mâncarea fiind gătită la fel de uniform. O tavă este oferită ca accesoriu. De asemenea, interiorul este iluminat, oferind o vizibilitate bună.

În ceea ce privește gătitul propriu-zis, vei avea la dispoziție 8 funcții de coacere, inclusiv pentru încălzirea superioară sau inferioară. E disponibilă și funcția grill. Convecția cu aer fierbinte se face prin intermediul ventilatorului.

Curățarea se poate dovedi destul de neplăcută pentru un model clasic, dar în cazul de față aceasta se desfășoară automat. Interiorul este prevăzut cu un strat catalitic care absoarbe grăsimea rezultată în urma coacerii și care distruge complet reziduurile atunci când este încălzit la 220 de grade. Vei putea curăța astfel cuptorul cu o simplă cârpă sau burete de bucătărie, fără a mai fi necesari agenți chimici sau produse speciale pentru curățare. Puterea este de 2790 W.

Modelul se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, având un consum destul de redus pentru un astfel de aparat. Consumul este cu până la 10% mai mic decât în cazul cuptoarelor obișnuite. Consumul pentru un program normal este de 0.89 kwh. Deși investiția inițială este mai mare, pe termen lung cuptorul electric se dovedește a fi mai economic decât cel pe gaz. Alimentarea se face la 230 V. Ar fi de precizat faptul că modelul nu este însoțit de un cablu de alimentare, așa că va trebui să îl cumperi separat.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design modern,
  • ușor de folosit,
  • LED,
  • autocurățare catalitică

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Performanțe - 9.3
Ușruință în utilizare - 9.2

9.2

O alegere eficientă

Electrolux EOA3450AOX este un cuptor electric cu un design interesant, ce te va ajuta să petreci mult mai puțin timp în bucătărie.

Vezi detalii
User Rating: 2.98 ( 5 votes)

Un comentariu

  1. O mica corectie. Il am de 2 zile, cuptorul are 72l nu 74 cum spune producatorul in reclamele sale si pe site-ul oficial, inclusiv pe hartia livrat impreuna cu cuptorul scrie ca are 72l, am masurat si are 72l, are clasa energetica A (asa cum scrie pe hartia livrata impreuna cu cuptorul, hartia aia cu informatii despre produs care se lipesete in magazine pe produs) si nu A+ asa cum scrie pe site-ul producatorului sau in hartiile din magazine. Si mai are o mica problema, nu coace uniform, jumatatea din spate coace mai tare dacat jumatatea din fata, dezamagitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.