Delonghi ESAM4500 – gustul perfect al cafelei

O cafea prepară cum trebuie nu are cum să nu te îmbie cu aroma ei atât de puternică și cu gustul ei intens. Marea majoritate dintre noi suntem mari iubitori de cafea și ne place să începem ziua cu o ceașcă tocmai pentru a ne enrgiza și a ne pregăti pentru o zi aglomerată fie la locul de muncă, fie acasă. Că o fi mai mult în subconștientul nostru senzația asta nu știu ce să zic, cert este că pentru mine cafeau este plăcerea cu care îmi încep programul de zi cu zi. Și pentru asta am ales să discutăm despre un espressor ce prepară o cafea excelentă chiar la tine acasă sau de ce nu la locul de muncă. Este vorba despre modelul Delonghi ESAM4500, ce poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 4500 lei (verifică preț actualizat), însă dacă te grăbești vei beneficia de o reduce destul de mare în perioada aceasta.

Bun, pentru început pot spune că espressorul este un model extrem de elegant, ce atrage privirea încă din prima clipă. Prin stil și o frumusețe unică, se va prezenta în fața ta pe o nuanță de argintiu, completat de câteva detalii pe negru, reușind să creeze o cromatică modernă. Pare foarte bine construit, cu finisaje foarte bine realizate, ceea ce înseamnă că vorbim de un produs longeviv, cu performanțe spectaculoase.

În partea de sus este echipat cu panoul de comandă, unde se pot observa butoanele ajutătoare, precum și un display de tip LCD, ce îți afișează comanda selectată, precum și când este gata delicioasa băutură. Este o construcție destul de solidă, cântărește 10,5 kg și are dimensiunile de 285 x 375 x 360 mm, așa că va fi un adevărat gadget în bucătăria ta.

Poze cu espressorul automat Delonghi ESAM4500

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Delonghi ESAM4500 este un espressor automat, ce dezvoltă o putere de 1350 W și folosește o presiune de 15 bar, suficient încât să extragă toată aroma din cafeaua proaspăt măcinată. Și asta pentru că aparatul încorporează și o râșniță, cu 14 setări, extrem de eficientă, ce asigură o râșnire potrivită a cafelei de fiecare dată. În cazul în care totuți aveți prin casă un pachet de cafea deja măcinat, nu-i nici o problemă, sistemul Delonghi este conceput în așa fel încât să poată fi alimentat și cu astfel de cafea. Dar din punctul meu de vedere cafeaua cu aroma cea mai intensă este cea proaspăt râșnită, așa că recomand utilizarea cafelei boabe pentru acest gen de espressor.

Poate prepara mai multe tipuri de băutură, precum: cafea, caffe latte, cappuccino sau espresso. Cu sistemul de spumare a laptelui din partea dreaptă, veți putea obține o spumă bogată și densă din lapte, ce vă va ajuta să preparați cele mai fine băuturi pe bază de cafea. Ideal este să alegeți un lapte cu mai multă grăsime pentru a obține acea cremă, cu ajutorul căreia veți putea să vă etalați chiar abilitățile de barman atunci când preparați cafeaua.

Având funcția de memorare, puteți alege setările potrivite pentru ce sortiment de cafea doriți să prepare și dacă mai selectați și funcția de programare, dimineața vă veți trezi într-un abur de cafea, gata să fie servită, așa că cei somnoroși mai pot lenevi câteva minute dimineața în pat fără să mai fie nevoiți să se trezească pentru a prepara cafeaua.

Espressorul Delonghi poate prepara simultan 2 cești, astfel încât nu va trebui să așteptați pentru a servi cafeaua dimineața împreună cu soțul. Rezervorul are o capacitate de 1,8 L, suficient de mare încât să nu fiți nevoiți să îl umpleți în cazul în care aveți musafiri și trebuie să preparați mai multe cești una după alta.

Nici întreținerea sa nu este mai dificilă, ba din contră aș putea spune, toate accesoriile folosite sunt detașabile și pot fi clătite sub jet de apă, iar funcția de autocurățare, are grijă să întrețină sistemul în perfectă stare. Mai mult de atât espressorul dispune și de un sistem de decalcifiere, necesar acestui gen de aparate, pentru a le prelungi durata de viață.

Păreri pro şi contra

Pro

 • design plăcut,
 • ușor de folosit,
 • pregătește mai multe tipuri de cafea,
 • afișaj LCD,
 • are râșniță din inox,
 • funcție de memorare

Contra:

 • prețul nu este chiar la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Ușurință în utilizare

Delonghi ESAM4500 este un espressor automat ce îți asigură un gust perfect al cafelei, de care te vei putea bucura în orice moment al zilei.

User Rating: 1.9 ( 6 votes)

Un comentariu

 1. Buna seara!
  Cum se face setarea din meniu pentru pornire automata ….adica dimineata sa pregătească cafeaua…..am intrat in meniu și nu se găsește setarea PORNIRE AUTIMATA decât APRINDERE !
  Expresorul este Delonghi Magnifica ESMA 4500
  Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.