DeLonghi EC 200.CD – un espressor ieftin și ușor de folosit

De fiecare dată când mă trezesc, primul gând mi-l îndept către cafeaua aburindă ce îmi va încânta papilele gustative în următoarele minute. De aceea m-am hotărât că e timpul să-mi achiziționez un espressor care să îmi satisfacă această plăcere în fiecare dimineață. Dar pentru că buzunarul nu ne permite de fiecare dată să facem o investiție prea mare pentru astfel de plăceri, m-am orientat către modelul DeLonghi EC 200.CD, ce vine la un preț de aproximativ 360 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de echitabil pentru ceea ce oferă.

Din punct de vedere al designului vorbim de un espressor micuț, ce își va găsi cu ușurință loc în bucătărie. Cântărește numai 3 kg și are dimensiunile de 220x270x320mm(WxDxH), ceea ce înseamnă că poate fi mutat cu ușurință și că nu va ocupa prea mult spațiu nici măcar într-o bucătărie micuță.

Este disponibil în variantă neagră, completată de câteva detalii argintii, ce îi conferă un aspect destul de interesant. Colțurile sunt rotunjite și pot spune că modelul are un aer ceva mai clasic. La o primă vedere pare destul de ușor de utilizat, neavând foarte multe butoane.

Poze cu espressorul manual DeLonghi EC 200.CD

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Espressorul DeLonghi este un model cu utilizare manuală, ce oferă 3 tipuri de preparate pe bază de cafea, și anume: cappuccino, espresso, caffelatte. Faptul că este un espressor manual nu trebuie să vă sperie, nu este deloc greu de folosit, iar cafeaua va avea o aromă senzațională, chiar comparabilă cu cea servită într-o cafenea aș putea spune. Modelul dezvoltă o putere de 1050 W și o presiune de 15 bar, suficient cât să scoată toată aroma din doza de cafea introdusă în recipient.

Espressorul funcționează numai cu cafea deja măcinată, un model ce încorporează o râșniță este cu mult mai scump decât acesta, însă pentru cei ce își doresc o cafea proaspăt măcinată pot opta pentru o râșniță separată. Cu siguranță se pot găsi modele destul de ieftine și eficiente.

Puteți prepara 2 cești de cafea simultan, ceea ce înseamnă că în cazul în care aveți musafiri nu veți fi nevoiți să așteptați prea mult pentru a le servi delicioasa băutură. Rezervorul are o capacitate de 1,4 L, suficient pentru prepararea câtorva cești fără a fi nevoie să îl umpleți din nou. Un aspect important în ceea ce privește acest espressor este faptul că rezervorul este detașabil, prin urmare îl puteți spăla după fiecare utilizare, evitând în felul acesta depunerea calcarului pe pereții săi, prin urmare și durata de viață va fi ceva mai lungă în cazul acestui model.

Ce trebuie să faceți pentru a prepara o cafea extraordinară? În primul rând veți alimenta rezervorul de apă, urmând să puneți cantitatea de cafea suficientă în recipientul de cafea, după care porniți espressorul și așteptați ca apa să se încălzească iar presiunea să scoată aroma din cafeaua măcinată. În cazul în care sunteți iubitori de cappuccino, veți folosi dispozitivul de spumare din partea stângă pentru a obține o spumă cremoasă dintr-un lapte cât mai gras, după care îl veți turna peste cafeaua din ceașcă cu grijă și cu puțină îndemânare poate veți reuși chiar să realizați și niște desene interesante, cu care să vă surprindeți musafirii.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • ușor de folosit,
  • pregătește mai multe tipuri de cafea,
  • are tamper,
  • preț decent

Contra:

  • nu are râșniță

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Ușurință în utilizare

DeLonghi EC 200.CD este un espresor ieftin și ușor de utilizat, ceea ce îl face ideal pentru iubitorii de cafea, ce nu vor să investească prea mult într-o astfel de achiziție.

User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Un comentariu

  1. Buna! Este adevarat ca acest espressor are un timp de preincalzire mai mare decat altele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.