Dell XPS 13 – laptopul extrem de compact

A trecut de mult timpul în care laptopurile performante aveau dimensiuni mari, dar cu toate acestea încă este surprinzător cum unii producători reușesc să integreze cele mai noi tehnologii în modele care depășesc cu puțin 1 kg. Un exemplu de astfel de dispozitiv este și Dell XPS 13 în versiunea cu Intel Core i7. Portabilitatea sa impresionantă demonstrează cu adevărat că ne aflăm în era mobilității. Prețul său este de aproximativ 7499 lei (verifică preț actualizat). Întrucât avem de-a face cu un model ultra portabil de calitate superioară, prețul este unul decent. Modelul este potrivit în special pentru cei care își doresc un dispozitiv de încredere atunci când călătoresc sau au nevoie de mobilitate pe parcursul zilei.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul este unul dintre cele mai atractive și mai calitative de pe piață. Modelul este alcătuit în totalitate din aluminiu și fibră de carbon, beneficiind astfel atât de eleganță, cât și de rezistență ridicată. Capacul este alcătuit dintr-o singură bucată de aluminiu, iar fibra de carbon de la bază asigură o greutate redusă și în același timp elimină supraîncălzirea. Carcasa este diponibilă pe argintiu. Liniile rotunjite oferă un aspect foarte prietenos. Designul este unul ultra slim, modelul având o grosime de doar 18 mm atunci când este închis. Dimensiunile totale sunt de 316 x 6 – 18 x 205 mm, iar greutatea este de doar 1.36 kg. Tastatura este compactă și oferă o experiență foarte confortabilă de scriere. Tastele sunt și iluminate, așa că permit lucrul eficient și pe timp de noapte. Nu în ultimul rând, tastele sunt dotate cu un sistem anti-stropi. Touchpad-ul este foarte precis, oferind un control excelent.

Poze cu laptopul Dell XPS 13

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 13.3 inch și are o rezoluție Full HD de 1980 x 1080 de pixeli. Imaginile sunt astfel extrem de clare și pline de viață. Unghiurile de vizibilitate sunt de 178 de grade, așa că nu vei avea probleme de vizionare nici măcar atunci când ești afară. Și mai atractiv este faptul că ecranul este și multi-touch în 10 puncte, așa că poate fi controlat prin atingere.

Trecând acum la performanță, aici întâlnim același nivel ridicat de calitate. Procesorul este de tip Intel Core i7 de a 4 a generație și are arhitectură Haswell. Frecvența de 1.7 Ghz poate ajunge până la 3 Ghz atunci când sistemul de operare are nevoie de putere suplimentară. Dell XPS 13 mai beneficiază de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și de o placă video integrată Intel HD Graphics 4400. Capacitatea de stocare este de tip SSD și are 256 GB. Sistemul de operare Windows 8.1 este integrat. Prin urmare, multitasking-ul este fluid și vei putea rula aplicații și programe de tot felul.

La nivel multimedia se observă în primul rând sistemul audio Waves MaxxAudio 4 la baza căruia se află difuzoare stereo cu o putere de 3W. Sunetul este unul calitativ, foarte clar și puternic. Mai este disponibilă și o cameră web de 1.3 MP.

Port-urile sunt cele minimale, existând unul mini-display și două port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer de 10 mai rapidă decât cea obișnuită. Există de asemenea tehnologiile Wireless și Bluetooth.

Autonomia este adaptată mobilității, fiind destul de mare pentru a nu necesita conectarea la priză a laptopului timp de 9 ore. Acest lucru este posibil datorită bateriei Li-Polymer cu 6 celule.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design modern,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • Full HD,
  • Touchscreen,
  • SSD de 256 GB,
  • autonomie de până la 9 ore,
  • cântărește doar 1,36 kg

Contra:

  • prețul este destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Dell XPS 13 este un laptop extrem de bine echipat, ce se va dovedi un adevărat sprijin pentru orice businessman, ce își dorește un device puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.