Dell XPS 12 – un ultrabook pe care îl poți transforma în tabletă

Dell propune un ultrabook cu Windows 8 controlabil în totalitate prin touch. Laptopul poate fi transformat rapid în tabletă prin rotirea touchscreen-ului. Dell XPS 12 funcționează fără compromisuri în ambele moduri, iar prin butonul Windows dedicat se poate trece ușor din interfața Windows 8 Metro la cea pentru desktop. Prețul pentru ultrabook este destul de ridicat, de aproximativ 6000 lei (verifică preț actualizat), dar cu siguranță te va cuceri cu calitățile sale.

Dispozitivul cântărește 1.52 kg, ceea ce îl face mai greu de manevrat ca tabletă, dar prin performanțele sale câștigă cu siguranță atenția iubitorilor de gadget-uri.

Designul inspiră calitate și pare solid, carcasa fiind alcătuită din fibră de carbon și aluminiu. Punctul forte al dispozitivului este reprezentat de ecranul performant, similar tehnologiei Retina. Acesta are o dimensiune de 12.5 inch și o rezoluție de 1920×1080 pixeli care poate intra în competiție chiar și cu cele mai performante laptop-uri standard. Culorile sunt bogate și strălucitoare, textele sunt clare, iar navigarea pe pagini web devine o plăcere. Afișajul Full HD permite vizualizarea de videoclipuri de peste 1080p, surprinzând cele mai fine detalii, linii și margini. Ecranul răspunde rapid la atingere în modul de tabletă, dar în modul desktop lucrurile pot să meargă destul de greu. Tastatura este confortabilă, cu butoane bine aerisite.

Poze cu ultrabookul Dell XPS 12

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La nivelul dotărilor tehnice sunt de remarcat procesorul Intel Core i5 de 1.8 Ghz, procesorul video Intel HD Graphics 4000 GPU și memoria de 4 GB DDR3. Acestea asigură viteza și fluiditatea atât pentru proiectele de lucru, cât și pentru distracție. Timpul de bootare este extrem de rapid pentru un astfel de dispozitiv, fiind de doar 11 secunde.

Ultrabook-ul are o capacitate de stocare de 128 GB, utilă pentru cei care doresc să lucreze și să stocheze proiecte, dar și pentru cei care vor să aibă o bază de date completă de filme, aplicații sau jocuri. Din păcate, nu există posibilitatea extinderii prin card microSD.

Datorită dimensiunilor reduse de 317 x 15 – 20 x 215 mm, ultrabook-ul este ideal pentru transportul rapid sau călătorii. Proiectele Office, serviciile de email, rețelele de socializare, muzica și filmele, toate sunt disponibile pentru a fi utilizate de utilizatori în mișcare.

În ceea ce privește multimedia, camera foto HD și difuzoarele integrate fac posibile convorbirile Skype, iar sunetul are o calitate ridicată.

Pentru conectivitate, dispozitivul are două porturi USB și un minidisplay port. Bineînțeles, nu puteau lipsi tehnologiile wireless și Bluetooth 3.0. Din păcate, conectarea Ethernet lipsește, ceea ce ar putea dezamăgi o categorie importantă de utilizatori.

Bateria este, din păcate, destul de slabă pentru dotările XPS 12. Astfel, deși activitățile desfășurate sunt numeroase, autonomia redusă face necesară conectarea la priză în timpul lucrului la proiecte de mai multe ore.

Așadar, Dell XPS 12 Ultrabook este un dispozitiv eficient, ergonomic și cu operare fluidă. Calitatea designului este superioară, iar dotările se ridică la același nivel, ultrabook-ul funcționând optim atât ca tabletă, cât și ca laptop. Prin urmare, modelul este ideal pentru persoanele care vor să combine cele două tipuri de dispozitive, economisind astfel prin achiziția unui singur produs performant.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Intel Core i5,
  • display cu touchscreen,
  • SSD de 128 GB,
  • Windows 8,
  • ușor și portabil

Contra:

  • prețul nu este accesibil pentru oricine

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Dell XPS 12 este un ultrabook, ce poate fi transformat în tabletă atunci când vrei să te relaxezi sau de ce nu în timpul unei întâlniri cu un client.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.