Review Dell Inspiron 5567 – un laptop puternic la un preț bun

Dell Inspiron 5567 este un laptop cu o configurație puternică, numai bun de pus la treabă zi de zi. Totuși, promite să fie un companion bun și când vine vorba de distracție. Notebook-ul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3099 lei (verifică preț actualizat). Prețul este extrem de atractiv, ținând cont că device-ul vine cu ultima generație de procesor, plus alte specificații interesante la pachet.

Când spui Dell, spui fiabilitate, iar laptopul de astăzi nu se dezice de această caracteristică. Producătorul susține că laptopul este testat pentru a face față mai multor situații. Așadar vorbim de un device conceput să reziste la o temperatură de până la 65 °C. Balamalele sunt testate astfel încât să reziste până la 20.000 de deschideri și închideri ale clapetei.

Este un laptop elegant, cu un aspect curat, ce pare destul de robust și bine închegat. Vine pe o nuanță gri închis și este realizat din materiale calitative. Capacul din plastic este mat, așa că nu reține amprente. Clapeta odată ridicată, te întâmpină o tastatură completă și ergonomică. Tastele sunt testate astfel încât să reziste până la 10 milioane de apăsări, fără să prezinte nici o problemă, iar touchpadu-ul poate rezista până la 1 milion de apăsări. În cifre sună bine, dar ce înseamnă asta mai exact? Producătorul susține că echivalează cu scrierea unui roman. Fiind un laptop robust, evident și greutatea sa este pe măsură, mai exact 2,36 kg. Cu toate acestea nu este o cifră de speriat.

Poze cu Dell Inspiron 5567

Dell Inspiron 5567

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul este animat de un procesor Intel Core i7, 7500U, din seria Kaby Lake. Acesta este construit pe arhitectura de 14 nm și funcționează la o frecvență de 2,7 GHz, bineînțeles cu posibilitatea de a fi extinsă la nevoie până la 3,5 GHz, prin tehnologia Turbo Boost.

Memoria Ram este de 8 GB DDR4, iar stocarea este de tip SSD, de 256 GB. Apreciez că producătorul a optat pentru SSD în cazul acesta, chiar dacă nu vorbim de un spațiu de stocare foarte generos. Partea plină a paharului este că obligă utilizatorul să fie organizat și să stocheze doar fișierele importante.

Placa video dedicată este un chipset AMD Radeon R7 M445, de 4 GB GDDR5, ce se va descurca excelent nu doar cu activitățile zilnice, ci și când vine vorba de distracție. Să ne înțelegem, nu este un laptop pentru gameri, ci este un mai degrabă laptop pentru un gaming ocazional.

Display-ul este un LCD LED de 15,6 inch, cu rezoluție Full HD, adică un format cu peste 4 milioane de pixeli. Ecranul mat permite utilizatorului să folosească laptopul și la exterior într-o lumină puternică, fără să fie deranjat în vreun fel.

La capitolul conectivitate, laptopul se laudă cu prezența unei game variate, ce include: un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, o ieșire audio, pe latura dreaptă un cititor de carduri și DVD RW. Device-ul încorporează și o cameră WEB HD, numai bună pentru conversațiile pe Skype.

Sonorizarea Waves MaxxAudio Pro este calitativă, bass-ul este echilibrat, însă pentru o experiență audio mai bună, mai puternică, recomand utilizarea unui sistem de boxe.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț bun
  • durabilitate
  • procesor Intel Core i7, Kaby Lake
  • rezoluție Full HD
  • SSD de 256 GB
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu are USB Type C

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.8
Performanțe - 8.8

8.8

O alegere inspirată

Dell Inspiron 5567 este un laptop cu o configurație puternică, ce duce sarcinile de zi cu zi fără nici o problemă și se descurcă decent și pe parte de jocuri. Prețul? Mai mult decât accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 2.89 ( 18 votes)

Un comentariu

  1. DO NOT buy Dell laptops! The WORST quality in the world! I don’t know if exist a worse quality laptop! I remember it „making faces” and exasperating me when not even a year had passed since I bought it. And now, it crashes, it works very hard, it doesn’t respond to commands…….. So yes, I am extremely extremely EXTREMELY disappointed by Dell, their laptops are a VERY poor quality!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.