Dell Inspiron 5559 – o gamă de laptopuri cu configurație puternică

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Conectivitate - 9
Performanțe - 9.2

9.2

O alegere puternică

Dell Inspiron 5559 este o gamă de laptopuri, cu o configurație puternică, potrivită pentru multitasking, multimedia, office, dar și pentru un gaming decent.

Vezi detalii
User Rating: 3.3 ( 3 votes)

Ești în căutarea unui laptop cu specificații de top însă nu știi ce să alegi? Îți propun modelul Dell Inspiron 5559. Poate fi găsit în mai multe versiuni, cu configurații puternice, dar cu câteva caracteristici diferite. Laptopurile pot fi găsite în oferta magazinului eMAG, și au prețuri cuprinse între 3599 și 5099 lei(verifică preț actualizat), în funcție de specificațiile lor.

Gama de notebook-uri Dell Inspiron poate fi găsită și în oferta magazinelor Flanco, Cel, Evomag și Altex.

Din punct de vedere al designului, laptopurile sunt asemănătoare, doar nuanța diferă în cazul câtorva modele, asfel că vei putea alege între negru, albastru și gri. Vorbim de modele robuste, bine închegate, ce sugerează durabilitate și încredere. Greutatea notebook-urilor ajunge la 2,3 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de niște modele portabile. De cum ridici clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică, completă, cu taste joase și silențioase. Este potrivită pentru o utilizare îndelungată și confortabilă.

Poze cu Dell Inspiron 5559

Dell Inspiron 5559

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La capitolul specificații, laptopurile din această gamă oferă o configurație potrivită fiecărui tip de utilizator. Ce trebuie să știi, este că toate modelele au același tip de procesor, și anume Intel Core i5, 6200U și Intel Core i7, 6500U, din generația de procesoare Skylake, construit pe arhitectura de 14 nm. Skylake U asigură pentru utilizatori cel mai bun compromis între portabilitate și performanțe. Procesorul este tactat la 2,5 GHz, cu posibilitatea de a fi extins la 3,1 GHz prin tehnologia Turbo Boost.

În ceea ce privește memoria RAM, laptopurile beneficiază fie de 8 GB, fie de 16 GB DDR3. În cazul modelelor cu 8 GB, există posibilitatea unui upgrade de până la 16 GB, prin înlocuirea celor două sloturi. Prin urmare dacă 8 GB ți se par a fi suficienți, este bine de știut că la nevoie poți opta pentru o memorie mai mare.

Gama Inspiron 5559 dispune de 2 tipuri de capacitate de stocare: HDD cu 1TB sau 2 TB și SSD de 256 GB. Aici alegerea se va face în funcție de două criterii: rapiditate sau nevoie de spațiu.

Placa video este același chipset AMD Radeon R5 M335 de 4GB pentru toate notebook-urile, ce se va descurca excelent pe parte de activitate office, multimedia, cât și pentru un gaming ocazional. Face parte din gama de mijloc a producătorului, cu o frecvență GPU destul de ridicată, 1030 – 1070 MHz.

Display-ul laptopurilor are o diagonală clasică, de 15,6 inch, cu rezoluție Full HD în cazul majoritar. Doar două modele se încadrează în rezoluția HD, de 1366 x 768 pixeli. Pentru utilizatorii interesați de un laptop cu touchscreen, este bine de știut că producătorul oferă și această caracteristică în cadrul acestei game de laptopuri. Prin urmare poți opta fie pentru varianta standard, fie pentru cea cu touch, ideală pentru prezentări, dar și alte activități.

La capitolul conectivitate, toate notebook-urile din gama 5559 dispun de aceiași conectori: un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, o ieșire audio, DVD RW, cameră WEB HD(pentru conversații cât mai plăcute), cititor de carduri SD și bluetooth.

Sonorizarea este susținută de sistemul Waves MaxxAudio, ce dezvoltă un sunet clar și precis, chiar și în condițiile în care volumul atinge cote mărite.

Modelele de top ale gamei Inspiron beneficiază de sistemul de operare Windows 10, ar celelalte vin cu Ubuntu Linux, ceea ce înseamnă că va trebui fie să aloci ceva timp pentru căutarea driverelor Windows 10, fie să achiziționezi licența.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7, Skylake,
  • 8 – 16 GB de RAM,
  • rezoluție Full HD,
  • HDD de 1 – 2 TB, SSD de 256 GB,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.