Dell Inspiron 5558 – un o alegere accesibilă

Din comoditate sau de nevoie, ne orientăm tot mai mulți către laptopuri, și asta în defavoarea desktop PC-urilor. Mai mult de atât și prețul multor modele a devenit mult mai accesibil, ceea ce le face și mai atractive. Unul dintre modelele cu o configurație bunicică, dar și un preț rezonabil, este și laptopul Dell Inspiron 5558. Îl găsești în magazin la un preț de aproximativ 1899 lei(verifică preț actualizat), ba chiar ai șansa să îl prinzi la un preț mult mai mic atunci când sunt reduceri.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Din punct de vedere al designului, discutăm despre un model rafinat, cu o grosime mai mică de 1 inch. Complet negru, laptopul afișează o siluetă elegantă, bine construită, ce impresionează prin bun gust și finisaje de cea mai bună calitate. Dispune de o tastatură completă, ce te va ajuta să eficientizezi activitatea office. Faptul că tastatura este chiclet, cu taste bine distanțate, te va ajuta să greșești cât mai puțin la scriere. Mai mult de atât, aceasta este și retroiluminată, ceea ce înseamnă că poți utiliza laptopul fără probleme, chiar și în condiții slabe de iluminare. Touchpad-ul este foarte precis și îți permite să defilezi ușor conținutul, să mărești și să micșorezi ușor imaginea. Cântărește 2 kg, ceea ce îți permite să îl strecori cu ușurință în bagaje sau în genata de zi cu zi.

Poze cu laptopul

Dell Inspiron 5558

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă te întrebi ce performanțe încorporează, ei bine trebuie să știi că procesorul Intel Core i3 Haswell, este tactat la 1,7 GHz și are un cache de 3072 KB, ceea ce înseamnă că se va descurca destul de bine în activitățile de zi cu zi. Memoria RAM este de 4 GB DDR3, nu foarte mare, dar având în vedere că discutăm de un laptop cu specificații medii, nu are de ce să ne mire acest aspect.

Capacitatea de stocare a datelor este de numai 500 GB. Dacă totuși ți se pare insuficient, poți oricând să optezi pentru un HDD extern. Display-ul este un LCD LED TrueLife de o diagonală clasică de 15,6 inch și o rezoluție HD, de 1366 x 768.

Laptopul vine echipat cu o placă video dedicată NVIDIA GeForce 920M de 2 GB DDR3, ceea ce înseamnă că ocazional poți testa și câte un joc.

La capitolul conectivitate, laptopul Dell încorporează: un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, pentru un transfer de date extrem de rapid și bluetooth. Pe partea de multimedia, avem un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri și un sistem de sonorizare MaxxAudio cu două difuzoare integrate de 1W.

Autonomia este de până la 7 ore de lucru, ceea ce înseamnă că nu vei sta cu grija că te poate lăsa baltă atunci când îți este lumea mai dragă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design rafinat,
  • placă video dedicată,
  • autonomie de până la 7 ore

Contra:

  • are decât 4 GB RAM,
  • HDD de 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.3

8.7

O alegere accesibilă

Dell Inspiron 5558 este un laptop rafinat, ce surprinde prin eleganță, dar și printr-un raport calitate-preț extrem de avantajos.

Vezi detalii
User Rating: 3.85 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.