Dell Inspiron 5551 – un laptop cu preț mic

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 7.4
Performanțe - 7.5

7.8

O alegere accesibilă

Dell Inspiron 5551 este un laptop entry level, potrivit pentru cei ce desfășoară activități lejere. Poate fi achiziționat la un preț extrem de accesibil.

Verifică în magazin
User Rating: 3.3 ( 1 votes)

Nu toți avem nevoie de laptopuri cu o configurație puternică și un design extrem de rafinat, ce ne-ar face să scoatem din buzunar sume destul de mari. Pentru aceștia, Dell Inspiron 5551 ar putea fi o variantă potrivită. Eu mă gândesc la această variantă chiar și pentru părinții mei. Nu prea le au ei cu tehnologia, dar își mai bagă nasul să mai vadă și ei un film, să mai stea de vorbă pe rețelele de socializare, activități light ca să zic așa. Laptopul se găsește în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1249 lei(verifică preț actualizat), dar adesea este inclus și în ofertele promoționale, astfel că îl poți prinde la reducere. Pe deasupra vine și cu o garanție de 36 de luni, cu încă un an în plus față de ceea ce oferă concurența.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Cel.

Din punct de vedere al designului, laptopurile Dell par ceva mai robuste și sunt destul de sobre, dar acest aspect nu le știrbește din frumusețe. Vorbim de un notebook negru carbon, cu o carcasă din plastic, ușor texturată, ce sugerează eleganță, dar și rafinament. De îndată ce carcasa este ridicată, se remarcă o tastatură completă de tip chiclet, ușor de curățat. Tastele sunt destul de joase și silențioase, ceea ce conferă un plus de confort chiar și după o utilizare îndelungată. Vorbim de un laptop portabil, ce cântărește numai 2,24 kg. Este numai bun de luat în călătorii sau vacanțe.

Poze cu Dell Inspiron 5551

Dell Inspiron 5551

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul are un procesor Intel Pentium Quad-Core, N3540, construit pe arhitectura de 22 nm. Acesta funcționează la o frecvență de 2,16 GHz. Nu vorbim de un procesor puternic, dar așa cum spuneam mai devreme, laptopul este potrivit pentru activități lejere.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar există posibilitatea unui upgrade de până la 8 GB la nevoie. Prin simpla înlocuire a slotului se poate rezolva acest neajuns. Capacitatea de stocare a datelor este de tip HDD și ajunge la 500 GB, ceea ce cred că este suficient, având în vedere configurația dată.

Modelul Dell are o placă video integrată, un chipset Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office, multimedia, și mai puțin pentru gaming.

În ceea ce privește conectivitatea, notebook-ul surprinde în mod plăcut: 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(pentru un transfer de date de până la 10 ori mai rapid), un port HDMI, DVD RW, o cameră WEB HD(pentru conversații mai plăcute), un cititor de carduri și bluetooth.

Sonorizarea este destul de decentă. Cele două difuzoare integrate susținute de tehnologia Waves MaxxAudio, redau un sunet plăcut, nu foarte puternic, dar în cazul în care îți dorești mai mult, poți încerca o pereche de boxe.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală standard, de 15,6 inch și o rezoluție HD. Laptopul vine cu sistemul de operare Ubuntu 14.04, ceea ce înseamnă că va trebui să cauți driverele pentru Windows 10 sau să achiziționezi licența.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.