Dell Inspiron 5547 – laptopul adaptat pentru viteză

Dell Inspiron 5547 este un laptop care mizează pe importanța vitezei în ziua de azi. Caracteristicile acestuia oferă astfel o portabilitate ridicată care îl fac ușor de controlat din orice loc, o viteză de lucru foarte bună, precum și viteză în stabilirea conexiunilor. Poate fi găsit în magazine la un preț de aproximativ 2549 lei (verifică preț actualizat). Modelul are un raport calitate-preț bun. Punctele sale forte sunt procesorul performant însoțit de o placă video dedicată și o memorie RAM bună, capacitatea mare de stocare și designul portabil, elegant și cu rezistență dovedită. Punctul slab este reprezentat de autonomia ceva mai slabă. Per ansamblu însă alegerea este una inspirată, configurația putând să înlocuiască un sistem desktop.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Modelul are un design elegant, cu linii fine și margini rotunjite. Carcasa este argintie și alcătuită din aluminiu, având o calitate superioară. Portabilitatea este susținută de dimensiunile de 380 x 21.8 x 259 mm și greutatea de doar 2.38 kg. Modelul este astfel  ușor de purtat în orice geantă. Un dispozitiv portabil trebuie să fie și rezistent, întrucât este folosit mai mult și în diferite locuri. Carcasa a fost astfel construită încât să fie rezistentă la temperaturi ridicate și făcând față vestiarelor sau automobilelor încuiate, acolo unde temperaturile pot fi foarte ridicate. În același timp, balamalele rămân la fel de bine strânse pe parcursul timpului, făcând față chiar și după 20000 de deschideri ale capacului. Tastatura include și partea numerică și are taste ergonomice și rezistente. Acestea sunt optimizate pentru rezistența la apăsare și la stropii de apă. Touchpad-ul are control multi-touch și este foarte precis.

Poze cu laptopul Dell Inspiron 5547

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Imaginile redate au o calitate superioară, iar vizibilitatea este foarte bună.

La nivel tehnic modelul este dotat cu un procesor Intel Core i5, Haswell, tactat la o putere de 1.7 GHz, care poate crește până la 2.7 GHz dacă sistemul de operare solicită acest lucru. Procesorul este destul de puternic pentru a putea înlocui un sistem desktop. Dotările tehnice sunt completate de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R7 M265. Prin urmare, programele, jocurile și paginile web se vor încărca rapid, iar activitățile se vor desfășura fluid.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 1 TB. La nivel multimedia se remarcă difuzoarele stereo cu tehnologie Waves MaxxAudio care oferă un sunet clar și puternic și o cameră web HD care face posibile convorbirile pe Skype la o calitate superioară. E disponibil și un cititor de carduri care suportă o serie largă de formate.

În ceea ce privește conectivitatea, Dell Inspiron 5547 beneficiază de 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer mai rapidă, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless.

Autonomia de lucru este asigurată de o baterie Li Ion cu 3 celule. Prin urmare laptopul va trebui să fie transportat alături de încărcător atunci când este folosit în afara casei pe parcursul zile.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Dell Inspiron 5547 este un laptop, sobru, elegant, ce se adresează celor ce au nevoie de putere, pentru desfășurarea activităților zilnice.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.