Dell Inspiron 3552 – un laptop fiabil și ieftin

Dell Inspiron 3552 este un laptop cu o configurație entry-level, potrivit pentru cei ce desfășoară activități lejere. După cum se știe, laptopurile Dell sunt cunoscute pentru rezistența și fiabilitatea lor, iar modelul despre care discutăm astăzi nu reprezintă o excepție. Poate fi găsit în oferta eMAG la prețul de aproximativ 1499 lei(verifică preț actualizat), însă am observat că zilele trecute avea un preț promoțional extrem de atractiv. Poate fi achiziționat chiar și în rate lunare de 64 lei. De regulă laptopurile Dell nu au cel mai mic preț de pe piață, dar acest aspect este justificat de calitățile menționate mai devreme.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco, Altex și Evomag.

Din punct de vedere al designului, laptopul beneficiază de un aspect atrăgător. Este realizat dintr-un plastic calitativ, negru, mat, ce face ca amprentele să nu fie vizibile și deranjante, așa cum se întâmplă în cazul modelelor cu aspect lucios. Carcasa prezintă o textură fină, plăcută și de îndată ce o ridici, te întâmpină o tastatură chiclet, completă, ce conferă confortul necesar chiar și după sesiunile lungi de tastare. Cântărește 2,2 kg, ceea ce înseamnă că îți va fi ușor să îl strecori în geantă atât pentru distanțele mici, cât și pentru cele mai lungi.

Poze cu Dell Inspiron 3552

Dell Inspiron 3552

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește specificațiile tehnice, laptopul vine echipat la interior cu un procesor Intel Pentium Quad-Core N3700, cu 4 nuclee și este tactat la 1,6 GHz, dar în cazul activităților mai solicitante, poate ajunge până la 2,4 GHz, prin tehnologia Turbo Boost.

Puterea procesorului este susținută de cei 4 GB DDR3, suficienți pentru configurația laptopului, zic eu. Capacitatea de stocare este de 500 GB, dar la cumpărarea unul laptop Dell, beneficiezi de un spațiu de stocare în Dropbox de 20 GB, timp de un an de zile, ceea ce te va ajuta să îți păstrezi orice tip de fișier în siguranță.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Având în vedere prețul, nici nu mă așteptam ca rezoluția să fie mai bună de atât.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activitățile office și multimedia și mai puțin pentru gaming. Cu siguranță se va descurca excelent pentru un Solitaire, dar dacă vrei jocuri cu grafică solicitantă, atunci ar fi cazul să te orientezi către modelele cu o configurație puternică.

În ceea ce privește conectivitatea, ei bine laptopul vine echipat cu: o cameră WEB HD, un cititor de carduri, un port HDMI, un port USB 2.0, doup porturi USB 3.0(pentru un transfer de date cu până la de 10 ori mai rapid), bluetooth și o ieșire audio.

Pe partea de sonorizare, laptopul dispune de două difuzoare integrate cu tehnologia Waves MaxxAudio, ce îți asigură un sunet decent, curat și clar, la care poți conecta un set de boxe pentru mai multă putere.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.4
Performanțe - 8.4

8.5

O alegere accesibilă

Dell Inspiron 3552 este un laptop fiabil, potrivit pentru activitățile office și multimedia, ce are un preț destul de mic.

Vezi detalii
User Rating: 2.1 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.