Dell Inspiron 3551 – laptopul cu preț accesibil

Ești în căutarea unui laptop cu specificații decente, pentru care să nu fii nevoit să bagi mâna adânc în buzunar? Ei bine, ce zici de modelul Dell Inspiron 3551. Are un preț de numai 1379 lei(verifică preț actualizatși are o garanție de 36 de luni. Vorbim de un laptop entry-level, potrivit fie pentru un elev/student, fie pentru un utilizator ce folosește mai mult rețelele de socializare, office-ul, pentru a viziona filme, etc.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Din punct de vedere al designului, laptopul se prezintă destul de bine, materiale de bună calitate, finisaje reușite, puțin cam mult plastic pentru gustul meu, însă având în vedere prețul, nu cred că este cazul să avem pretenții atât de mari. Este complet negru, carcasa ușor texturată, încadrează discret logo-ul producătorului. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină tastatura completă, o tastură antistropi, ce te va ajuta să reduci considerabil erorile de tastare. Cântărește 2,4 kg, o greutate ce face ca laptopul să nu fie prea greu de transportat, însă nu-ți imagina că va fi ușor precum un fulg.

Poze cu laptopul

Dell Inspiron 3551

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În ceea ce privește partea tehnică, laptopul dispune de un procesor Intel Pentium Quad-Core N3540, ce numără 4 nuclee și este tactat la 2,1 GHz. Totuși pentru activitățile ceva mai solicitante, frecvența poate ajunge și la 2,6 GHz prin tehnologia Turbo Boost. Memoria RAM este de numai 4 GB DDR3, iar HDD-ul are o capacitate de stocare de 500 GB, aspecte deloc surprinzătoare, însă pentru tipul de utilizare pentru care a fost proiectat, consider că specficicațiile sunt ok.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce se se descurcă excelent pe partea office și multimedia. În cazul în care îți plac jocurile, cu siguranță ar fi bine să te orientezi către un model cu un procesor puternic și o placă video dedicată.

Display-ul este un LCD LED Truelife de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD. Autonomia ajunge cam la 6 ore de lucru, ceea ce înseamnă că nu vei sta cu grija că te va lăsa baltă în mijlocul unei prezentări spre exemplu.

Pe partea de multimedia, modelul Dell dispune de: o cameră WEB HD, un cititor de carduri și sistem audio cu două difuzoare integrate ce dezvoltă o putere de 2,5 W fiecare și un microfon integrat pentru conversații mai plăcute pe skype.

În ceea ce privește porturile, îți pot spune că vei beneficia de: un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid) și de bluetooth.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț accesibil,
  • tastatură chiclet,
  • USB 3.0

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Reiew.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 7.7
Performanțe - 7.9

8

O alegere accesibilă

Dell Inspiron 3551 este un laptop potrivit pentru un utilizator ce desfășoară activități mai puțin solicitante, cu un raport calitate-preț excelent.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.