Dell Inspiron 3542 – cu i3, din generația Haswell

Te gândești că în curând începe școala și copilul tău ar avea nevoie de un laptop, dar nu îți permiți să investești o sumă prea mare într-o astfel de achiziție? Noi îți propunem o variantă accesibilă ca preț, dar cu specificații extrem de interesante. Este vorba despre laptopul Dell Inspiron 3542. Are un preț de aproximativ 1360 lei (verifică preț actualizatși se bucură de o configurație excelentă, dar și de un aspect decent.

Vorbim de un laptop foarte elegant, complet negru, ce impresionează prin rafinament și simplitate. Cântărește numai 2,4 kg, ceea ce înseamnă că poate fi strecurat destul de lejer în geanta de mână, indiferent de destinație. Capacul este realizat dintr-un plastic foarte calitativ și este destul de fin texturat, astfel că nu reține inesteticele amprente, cum se întâmplă în cazul modelelor lucioase. Cum îi deschizi clapeta, te întâmpină o tastatură prietenoasă, de tip chiclet, cu taste bine distanțate, ce îți conferă confortul necesar pentru o tastare plăcută și silențioasă. Blocul numeric este și el prezent, potrivit pentru a ușura activitatea office.

Poze cu laptopul Dell Inspiron 3542

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dell Inspiron 3542 este echipat la interior cu un procesor Intel Core i3, 4030U, un model Haswell de ultimă generație ce numără 2 nuclee și funcționează la o frecvență de 1,9 GHz. Placa video integrată este un chipset Intel HD Graphics 4400, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Nu spun că nu se va descurca și în cazul jocurilor, însă doar în ceea ce privește cele mai puțin solicitante ca și grafică.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient încât să acopere nevoile unui utilizator decent, până la urmă vorbim de un laptop pentru un buget ceva mai restrâns. Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB și funcționează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. Recunosc că mi-aș fi dorit să văd ceva mai multă generozitate din partea producătorului, dar mă consolez cu idea că pot urca in cloud orice îmi doresc.

Display-ul este un LCD LED TrueLife clasic, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini cu detalii precise, înfrumusețate de culori vii și naturale. Pe partea de porturi și conectivitate, laptopul Dell încorporează: un DVD RW, o cameră WEB HD de 720p, un cititor de carduri(pentru a transfera ușor videoclipuri și fotografii de pe cameră), un port HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0(vă ajută să transferați fișiere pe dispozitive de stocare externe) și bluetooth.

La capitolul sonorizare laptopul vine cu un sistem Waves MaxxAudio ce dispune de 2 difuzoare stereo pentru a reda un sunet clar și precis, ce încântă chiar și un utilizator ceva mai pretențios.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • portabil,
  • ieftin,
  • USB 3.0

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Dell Inspiron 3542 este un laptop cu un preț rezonabil, raportat la o serie de specificații destul de bune, ce satisfac o utilizare obișnuită.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.