Dell Inspiron 3148 – laptopul cu ecran touch

Într-o lume în care dispozitivele touch au devenit atât de iubite și răspândite nu e de mirare că producătorii de laptopuri s-au gândit să integreze ecrane tactile care să transforme experiența de utilizare în una mai distractivă. Un astfel de model este Dell Inspiron 3148, ce poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2699 lei (verifică preț actualizat). Laptopul este potrivit pentru cei care își doresc un dispozitiv portabil de ultimă oră, care să ofere pe lângă dotările clasice specifice unui laptop decent și un ecran touch. Ecranul touch face posibilă o utilizare mai rapidă în cazul mișcării, fiind util mai ales pentru momentele în care este folosit pe stradă, în mașină sau în mijloacele de transport în comun. Dispozitivul este astfel unul foarte atractiv.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul reprezintă unul dintre punctele sale forte, remarcându-se printr-un aspect elegant ultra portabil.  Greutatea și dimensiunile sunt reduse, acesta măsurând 300 x 21.2 x 201.5 mm și având o greutate de doar 1.4 kg. Prin urmare, dispozitivul poate fi purtat ușor în orice geantă și este foarte comod de utilizat din orice loc. Având linii ferme, bine conturate, designul inspiră încredere și profesionalism. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este complet argintie. Capacul se poate roti la 360 de grade, ecranul tactil putând fi folosit la fel ca o tabletă.  Tastatura este plată și ergonomică, oferind o experiență plăcută de scris. Touchpad-ul este generos și oferă un control precis.

Poze cu laptopul Dell Inspiron 3148

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul multi-touch are o diagonală de 11.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Datorită tehnologiei TrueLife contrastul este ridicat, iar imaginile sunt pline de viață.

Configurația tehnică scoate și ea în evidență modelul, acesta benficiind în primul rând de un procesor Intel Core i3, Haswell de 1.7 Ghz. Pentru o interfață fluidă acesta a fost însoțit de o memorie RAM de 4 GB DDR3 și o placă video integrată Intel HD Graphics 4400. Configurația permite astfel desfășurarea cu succes a tututor activităților de peste zi, indiferent dacă este vorba de lucrul la birou sau distracție.

Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 inclus. În plus, este disponibil și software-ul Microsoft Office 2013. Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând suficient de mult spațiu pentru filme, jocuri, fotografii, programe etc.

La nivel multimedia dispozitivul este dotat cu difuzoare stereo care oferă un sunet clar și puternic. La baza acestuia se află tehnologia Waves MaxxAudio. În același timp, modelul mai dispune de o cameră web care face posibile convorbirile pe Skype și un cititor de carduri care să facă spre exemplu posibil transferul de fișiere multimedia direct de pe o cameră foto, fără a mai fi necesar cablul de date.

La nivelul conectivității întâlnim 2 port-uri USB 2.0, 1 port USB 3.0 și 1 port HDMI. Conexiunea la internet se poate stabili doar prin wireless. Este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0. În ceea ce privește autonomia, Dell Inspiron 3148 este dotat cu o baterie Li Ion cu 3 celule. Prin urmare, dispozivitul va funcționa destule ore fără a fi necesar să se conecteze la o priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • cu touchscreen,
  • portabil

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Dell Inspiron 3148 este un laptop extrem de elegant și bine închegat, ce se va dovedi un adevărat sprijin în activitățile office de zi cu zi.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.