Cel mai puternic aspirator Rowenta – aspiră și șterge podeaua ca un profesionist! │ Rowenta X-Force Flex 15.60

Zilele astea am avut ocazia să mă joc cu cel mai nou și mai puternic aspirator vertical fără fir, de la Rowenta. Este vorba de Rowenta X-Force Flex 15.60. L-am pus serios la treabă că tot avem noi obiceiul să întoarcem casa cu susu’n jos înainte de sărbători, iar surpriza plăcută a fost să constat că aspiratorul este potrivit nu doar pentru a te ajuta să aspiri casa, ci îți poate înlocui chiar și mopul dacă alegi un accesoriu suplimentar. În plus este un ajutor de nădejde și pentru aspirarea mașinii.

Unboxing

Rowenta X-Force Flex vine într-o cutie de dimensiuni generoase, căci este însoțit de o mulțime de accesorii, ce te vor ajuta să aspiri eficient fiecare colțișor al locuinței și nu numai. În interiorul ei vei găsi manualul de utilizare și garanția, două tije metalice, suportul pentru aspirator, suportul pentru accesorii și standul pentru aspirator. Ce-mi place aici este faptul că nu e nevoie să montezi suportul pe perete, ci pur și simplu ai un stand independent, pe care așezi aspiratorul, împreună cu toate accesoriile lui, astfel încât să ai totul la îndemână. În plus îți permite să îl muți cu ușurință în cazul în care vrei să faci modificări prin locuință. Tot în cutie mai găsești o tijă flexibilă pentru aspirator, cu ajutorul căreia vei ajunge în locurile greu accesibile, sub pat, sub canapea, sub piesele de mobilier, fără să te mai chinui, cu mutat, cu ridicat. Mai găsim și două capete cu perii pentru îmbinări, încărcătorul, peria principală motorizată, ce beneficiază de iluminare LED, astfel încât să vezi mai bine murdăria de pe podea și să nu ratezi anumite suprafețe care la prima vedere ai spune că sunt curate. Evident, găsim și aspiratorul, încă o perie Animal Turbo, un capăt pentru tapițerie, un accesoriu pentru colțuri sau spații înguste, un accesoriu flexibil, ideal pentru a ajunge în orice colț al mașinii și încă un filtru pe lângă cel care se regăsește în interiorul aspiratorului. Și cam acestea ar fi accesoriile cu care aspiratorul Rowenta vine în cutie. Așa cum îți spuneam mai devreme, aspiratorul poate înlocui chiar și mopul, dacă optezi pentru acest accesoriu extra. Este vorba de un capăt cu rezervor și mop, căruia i se spune Aqua Head.

Design

Rowenta X-Force Flex 15.60 are un design plăcut, în nuanțe de crom și negru. Nu este cel mai ușurel aspirator, cântărește 3,2 kg, însă asta se datorează și faptului că avem de-a face cu un produs realizat din materiale premium. Recipientul de gunoi este destul de generos, 0,9l, ce îți permit să aspiri o suprafață generoasă înainte de a fi nevoie să îl golești. Eu am aspirat de două ori un apartament de 60 MP și tot nu am reușit să îl umplu, dar situația este diferită de la o locuință la alta. Aici mă refer la numărul de membri ai familiei, dacă sunt și copii care își petrec majoritatea timpului acasă, dacă sunt și animale etc. Ținând cont de aceste detalii suprafața aspirată poate fi mai mult sau mai puțin încărcată.

Deasupra avem un display ce-ți indică în mod constant autonomia în funcție de modul de aspirare folosit. Și în cazul de față avem 5 moduri de aspirare: Auto, Eco, Eco+, Max și Boost.

Aspiratorul este ușor de manevrat. Accesoriile se asamblează cu ușurință, totul este făcut să lucreze perfect, fără bătăi de cap.

Cât este de puternic?

Are o putere de aspirare de 230 Air Watts, ce face ca aspirarea să fie o plăcere, căci nimic nu-i rezistă în cale. Aspiră de la cereale, bomboane, semințe, biscuiți, confetti, sclipici, și cam orice se găsește pe podeaua unei locuințe. Covoarele le aspiră cu sârguință, chiar și pe cele cu firul lung.

De pornit, pornește ușor, avem aici butonul On/Off, iar în fața lui vedem un fel de trăgaci pe care să îl folosim în momentele în care este necesar un boost al puterii de aspirare. Tragi de inelul roșu și aspiratorul turează puterea la maxim doar în zona în care ai nevoie. Ideea mi se pare interesantă. Practic nu ai nevoie să stai să schimbi puterea de aspirare, de fiecare dată când ai o zonă unde trebuie să insiști ceva mai mult.

Autonomie

Bateria de 32,4 V îi asigură o autonomie de până la 80 de minute. Mai rar vezi o autonomie atât de generoasă pe un aspirator vertical fără fir, dar ce trebuie să știi este că această autonomie este de atins doar în modul Eco. Am mai spus-o și cu alte ocazii. Eu nu sunt mare fană a modului Eco și asta din simplul motiv că aspirarea este o sarcină care doresc să îmi consume cât mai puțin timp și energie. De regulă folosesc modul Auto care îmi asigură o autonomie de 40-45 minute. Prefer modul acesta pentru simplul fapt că știe să recunoască suprafața aspirată și își reglează singur puterea de aspirare. Adică, în momentul în care trec de pe parchet pe covor, aspiratorul recunoaște acest aspect și începe să tragă mai puternic, ceea ce mi se pare foarte util.

Experiența mea cu aspiratorul

Ce-mi place la acest aspirator este că vine cu accesorii pentru orice situație. Pe lângă capătul principal mai avem o perie concepută pentru aspirarea părului animalelor de companie. La fel ca peria principală și aceasta este dotată cu led-uri pentru a putea vedea mai bine zona pe care o aspiri, astfel încât să nu ratezi nimic de pe canapea sau de pe fotolii. Eu nu am animal de companie, dar mi s-a părut utilă pentru aspirarea tapițeriei și a saltelei.

Un alt aspect care mi-a plăcut la acest aspirator este faptul că îmi permite să aspir și colțurile superioare ale încăperii, fără să mai am nevoie de vreun înălțător. Folosind și brațul din suportul de accesorii, poți extinde tubul aspiratorului până la 1,6 m lungime, suficient cât să ajungi acolo unde ai nevoie.

Capătul Sofa Brush este potrivit pentru aspirarea draperiilor, a scaunelor sau a fotoliilor.

După cum spuneam la început aspiratorul Rowenta vine cu un accesoriu interesant, denumit Mini Flex, care este super util pentru aspirarea bordului, a locurilor mai greu accesibile ale mașinii sau pentru aspirarea prafului din diferite colțuri ale locuinței. Fiind flexibil, așa cum îi spune și denumirea, te ajută să ajungi cu ușurință acolo unde ai nevoie, iar cu acest capăt pentru zonele înguste, eu i-am găsit întrebuințarea atât în mașină, pentru aspirarea resturilor de biscuiți dintre cusături, cât și în locuință pentru aspirarea plintelor sau zonelor cutate ale canapelei.

Și dacă tot ai aspirat fiecare colț al locuinței, trebuie să știi că mai poți achiziționa separat și un capăt de spălare, care să îți înlocuiască mopul. Partea faină este că nu doar spală pardoseala, ci o și aspiră, căci are aceste orificii și în partea de sus a capătului, dar și în partea de jos. Deci aspiră în ambele sensuri. Practic treci cu aspiratorul o dată și îndeplinești două sarcini: aspirat și spălat. Este ușor de folosit. Alimentezi accesoriul cu apă, uzi laveta înainte de folosire, o așezi pe poziții, îți faci treaba, după care o dai jos și o pui în mașina de spălat. Atât de simplu este.

Hai să îți arăt totuși și la ce teste l-am supus. Am început cu partea de mochetă, unde am aruncat câțiva biscuți striviți, niște orez și câteva bomboane. Cum a dat de toată murdăria, aspiratorul a turat motoarele la maxim și a reușit să tragă fără probleme tot ce a întâlnit în cale.

L-am testat și pe gresie și parchet. Aici i-am dat niște confetti și ceva sclipici, care nu l-au pus cu nimic în dificultate.

În mașină după cum vezi am avut o mulțime de resturi pe la cusături, pe care am reușit să le aspir rapid. Chiar și prin spațiul îngust de pe lângă scaune am putut să mă strecor, iar asta mi-a plăcut tare mult.

Mentenanță

Și-am ajuns și la partea de mentenanță, care nu presupune nimic complicat. Golirea recipientului se face prin deblocarea lui de pe silueta aspiratorului. Ulterior îi scoatem filtrul și golim recipientul de colectare. Mi-ar fi plăcut ca aici să fi venit cu o clapetă sau un sistem care să îți permită să eliberezi murdăria direct în coșul de gunoi. Lunar ar fi bine să speli atât coșul de colectare, cât și accesoriile folosite. Nu de alta, dar le vei prelungi durata de viață. Filtrul are o durată de viață de 6 luni, dar în toată această perioadă se recomandă clătirea lui din când în când și evident folosirea după uscare. Dar ca să nu îți bați capul când ar fi cazul să îl speli, aspiratorul îți va afișa pe display de fiecare dată când este necesară această acțiune. Așadar pentru partea de mentenanță, nu este nimic complicat, aspiratorul necesitând doar puțină atenție din partea ta.

Prețul aspiratorului? Nu-i mic deloc. Aproximativ 2700 lei. Mult mai scump decât un aspirator clasic, însă aici vorbim de un aspirator confortabil de utilizat și eficient. Vine cu o mulțime de accesorii, are o autonomie bună și este puternic. Așadar vorbim de un model potrivit pentru cei ce vor să optimizeze partea de curățenie și au un buzunar ceva mai larg.

Păreri Pro și Contra

Pro

  • vine cu o mulțime de accesorii atât pentru casă, cât și pentru mașină
  • are un stand care îți permite să ai toate accesoriile la îndemână
  • este puternic
  • are o tijă flexibilă ce îți permite să ajungi fără efort sub canapea sau alte obiecte de mobilier
  • este ușor de manevrat

Contra

  • recipientul de colectare mi-ar fi plăcut să vină cu o clapetă

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Autonomie - 9.6
Putere de aspirare - 9.5
Eficiență - 9.1

9.3

O alegere puternică!

Rowenta X-Force Flex 15.60 este cel mai nou și mai puternic aspirator vertical de la Rowenta. Vine cu o mulțime de accesorii, ce te vor ajuta să aspiri atât fiecare colț al locuinței și al mașinii.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.69 ( 8 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.