Asus Zenbook UX305FA(MS)-FC095H – ultrabook ultra slim

Cei de la Intel au dat lovitura cu noua serie de procesoare Core M, care reușesc să folosească foarte puțină putere fără a face compromisuri pe partea de performanță sau a rezistenței bateriei. Asus Zenbook UX305FA(MS)-FC095H este unul dintre primele ultrabook-uri ce beneficiază de un astfel de procesor. Găsindu-se la un preț de aproximativ 3549 lei (verifică preț actualizat), laptopul este un model foarte atractiv pentru cei care au nevoie de o performanță mobilă pentru activitățile de zi cu zi și pun preț pe design.

Procesorul Core M influențează foarte mult și designul laptopului, astfel că acesta este ultra subțire, având o grosime de doar 12.3 mm și fiind foarte elegant. Profilul ultra subțire este datorat faptului că procesorul are nevoie de atât de puțină putere încât nu are nevoie de un sistem de ventilare care să îl răcească. Lipsa sistemului de răcire scade foarte mult și din greutate, aceasta fiind de doar 1.2 kg. Modelul are o construcție cu linii clasice pentru Asus, cărora le asociază însă o formă nouă și finisaje metalice. Carcasa alcătuită preponderent din plastic este complet neagră și are un profil ușor înclinat și ascuțit, iar capacul este prevăzut cu un design concentric atractiv. Dimensiunile sunt foarte compacte, laptopul măsurând doar 324 x 12.3 x 226 mm. Touchpad-ul este însă unul generos, iar suportul multi-atingere oferă un control foarte bun, cât despre tastatură putem spune că nu are inclusă și partea numerică suplimentară din partea dreaptă.

Poze cu ultrabook-ul

Asus Zenbook UX305FA(MS)-FC095H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul anti-glare are diagonala de 13.3 inch și o rezoluție Full HD, imaginile redate având o calitate foarte bună și fiind foarte clare datorită rezoluției de 1980 x 1080 pixeli. Ecranul este dotat cu tehnologie IPS, oferind unghiuri largi de vizualizare, o luminozitate bună și culori atractive.

La nivel tehnic se remarcă bineînțeles același procesor Core M-5Y10, acesta având arhitectură Broadwell și o frecvență de 800 MHz, putând să facă boost până la 2 GHz. Procesorul oferă o performanță acceptabilă, asociind și o autonomie foarte bună, de aproape 10 ore. Pentru gaming și utilizarea intensă ai putea alege însă un alt model de procesor, care să ofere o performanță mai mare. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 8 GB și o placă grafică integrată Intel HD Graphics 5300, ceea ce face ca laptopul să se miște astfel foarte bine în activitățile de zi cu zi, oferind o experiență foarte cursivă.

Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 integrat și are o capacitate de stocare de 128 GB SSD, stocarea avansată aducând un nivel ridicat de securitate a datelor și o viteză de transfer foarte bună.

La nivel multimedia, sunetul este asigurat de difuzoare stereo dotate cu tehnologia SonicMaster, având o calitate superioară și fiind puternic și bogat. Camera web este HD, fiind utilă pentru convorbirile pe Skype. Modelul nu dispune de unitate optică DVD-RW sau de alt tip, însă ai la dispoziție un cititor de carduri.

Conexiunea la internet se poate stabili wireless, dar există de asemenea și tehnologia Bluetooth 4.0, care va face mult mai ușor transferul de fișiere pe alte dispozitive.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant ultra subțire
  • ecran Full HD cu IPS
  • procesor Intel Core M pentru o performanță bună și autonomie mare
  • stocare SSD

Contra:

  • SSD-ul putea avea o capacitate mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 10
Conectivitate - 9.4
Performanțe - 9.2

9.5

O alegere performantă

Asus Zenbook UX305FA(MS)-FC095H este un ultrabook elegant, ce se remarcă printr0un design super slim, dar și prin performanțele și rapiditatea sa.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.