Asus X75VB-TY068D – procesor Intel Core i3 cu placă video dedicată

Ai nevoie de un laptop cu specificații destul de bune, care să te ajute în activitatea desfășurată, dar totodată îți dorești să nu fie un model prea scump? Noi îți propunem laptopul Asus X75VB-TY068D, un model cu un preț de aproximativ 2100 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil pentru un asemenea design și o asemenea configurație.

Pentru început mi-aș dori să ne aplecăm puțin atenția asupra aspectului său, ce impresionează prin eleganță și fiabilitate. Este complet negru, brăzdat de linii fine ce încadrează discret pe carcasă logoul producătorului. Se poate observa că este realizat dintr-un plastic foarte calitativ, cu finisaje bine definite. Porturile sunt situate în partea dreaptă, pentru a nu încurca utilizatorul în cazul în care folosește un mouse pentru activitățile zilnice. Personal și eu consider că mouse-ul este mult mai practic, dar nu pot să nu remarc în cazul acestui laptop faptul că touchpadul are o dimensiune ceva mai mare față de un model obișnuit, ce vă va ajuta să lucrați destul de ușor și fără mouse. Tastatura este una completă, cu bloc numeric, extrem de util în cazul activităților office. Cântărește 3 kg, cee ce înseamnă că nu prea se încadrează în categoria celor portabile, însă cu siguranță se încadrează în categoria celor rezistente.

Poze cu laptopul Asus X75VB-TY068D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus X75VB-TY068D vine echipat cu o motorizare de tip Intel Core i3, 3110M, un model Ivy Bridge, tactat la o frecvență destul de bună, de 2,4 GHz. Este realizat pe arhitectura de 22 nm și are o memorie RAM de 4 GB DDR3, suficient pentru o utilizare uzuală. Capacitatea hard disk-ului este de 500 GB și funcționează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. Poate că multora li se va părea insuficient, însă raportat la specificațiile laptopului consider că este destul de decent. Totuși pentru a nu spulbera speranțele celor ce au nevoie de mai mult, îi voi liniști amintindu-le că pot urca in cloud atât poze, filmulețe, cât și fișiere.

Placa video dedicată, este un chipset NVIDIA GeForce GT 740M, destul de bună, încât să se descurce nu doar cu activitățile multimedia, ci și cu jocurile de ultimă generație, ce presupun o grafică avansată.

Display-ul este un LCD LED lucios, cu o diagonală ce iese din standardele clasice, are 17,3 inch și o rezoluție de 1600 x 900 pixeli, cee ce înseamnă o calitate a imaginii destul de bună, în care veți putea observa destul de ușor detaliile.

La capitolul conectivitate, laptopul stă destul de bine: 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, VGA(pentru a conecta un monitor, în caz de nevoie), HDMI, cameră WEB HD, cititor de carduri SD și DVD RW. Laptopul face parte din seria X, ce se bucură de o sonorizare bogată, ce oferă utilizatorului o experiență de neuitat.

Sistemul de operare Free DOS cu care vine la pachet va trebui schimbat cu un Windows 8 pentru ca laptopul să se miște excelent, sau dacă găsiți driverele puteți încerca și un Window 7.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • diagonala de 17,3 inch,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • placă video dedicată

Contra:

  • hard disk-ul putea să aibă o capacitate mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X75VB-TY068D este un laptop ce poate fi utilizat cu succes atât pentru activitățile office, multimedia, cât și pentru jocuri cu grafică avansată.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.