Asus X751LN-TY109D – un laptop modern si uşor de utilizat

Achiziţia unui laptop reprezintă un aspect important pentru fiecare dintre noi, întrucât investim o anumită sumă de bani pentru a avea un produs cu anumite caracteristici. În acest sens, este important să avem în vedere ca laptopul să răspundă cerinţelor noastre de zi cu zi, fie că vorbim despre vizionarea filmelor, navigarea pe internet, rezolvarea proiectelor în Office sau, pur şi simplu, dorim să încercăm jocuri noi. Dacă sunteţi legat de aceste activităţi, propunem laptopul Asus X751LN-TY109D, un model cu procesor din generaţia a treia. Dacă v-aţi hotărât să achiziţionaţi acest laptop, trebuie să mai ştiţi că vine cu sistem de operare Free DOS, astfel că veţi avea posibilitatea să instalaţi sistemul de operare care vă este cel mai prietenos. Îl puteţi găsi în magazinele de profil sau pe site-uri în mediul online la un preţ de 2399 lei (verifică preț actualizat), ceea ce oferă un raport preţ/calitate în avantajul clientului, datorită caracteristicilor pe care le are. Un mic inconvenient ar fi bateria Li-ion pe 4 celule care nu oferă o autonomie atât de mare, în jur de 3 ore, însă trebuie să aveţi în vedere şi caracteristicile pe care le oferă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Ca şi design, este un laptop modern, de culoare neagră, cu margini uşor rotunjite şi o greutate de 2.8 kg, astfel că îl puteţi lua cu uşurinţă de acasă la serviciu sau invers. Diagonala display-ului de tip HD+, una generoasă şi recomandată pentru activităţi multimedia, are 17.3 inch. Rezoluţia mare, de 1600 x 900 pixeli, alături de caracteristica specială Glare HD, oferă o vizionare calitativă a filmelor şi o experienţă unică în grafica fiecărui joc. Tastatura este cea obişnuită, internaţională, iar în partea dreaptă observăm şi tastatura numerică, fapt ce vine în ajutorul celor care folosesc diferite programe Office sau de calcul. Touchpad-ul este uşor de folosit şi poate înlocui mouse-ul în orice situaţie.

Poze cu laptopul

Asus X751LN-TY109D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Caracteristicile tehnice recomandă alegerea acestui model pentru un utilizator obişnuit. Astfel, procesorul Intel Core i3 model 4030U este unul din generaţia a treia şi beneficiază de două nuclee. Frecvenţa procesorului de 1900 MHz este suficientă pentru performanţele pe care le poate oferi. Memoria este de tip DDR3 şi are o capacitate de 8 GB, fiind suficientă pentru modelul de procesor.

De asemenea, pentru a stoca diferite date, informaţii sau fişiere multimedia, aveţi la dispoziţie Hard Disk-ul de 1 TB, spaţiu mai mult decât de ajuns pentru un utilizator de nivel mediu. Un atu al acestui laptop este placa video dedicată NVIDIA GeForce 840M cu o capacitate de 2048 MB, fapt ce o face numai bună pentru jocuri, însă trebuie să reţineţi că acest model nu este unul special pentru jocuri, ci mai mult unul multimedia.

Pe partea de multimedia are unitate de citire/scriere, difuzoare audio integrate şi cititor de carduri. Pentru a conecta laptopul la diferite device-uri, vă stau la dispoziţie şi diferite porturi. În fapt este vorba de un port HDMI, o ieşire audio, una RJ-45 şi trei USB 3.0. Comunicaţiile ne oferă avantaje mai ales când vorbim de conexiunea de date întrucât placa de reţea este una 10/100/1000 şi oferă viteze mari de navigare pe internet. Mai dispuneţi de Bluetooth 4.0 şi de wireless 802.11 b/g/n, destul de bune pentru acest model de laptop.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Memoria de 8 GB
  • Display mare
  • Placă video puternică

Contra:

  • Autonomie scăzută

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.5
Performanțe - 8.1

8.4

O alegere bună

Asus X751LN-TY109D este un laptop cu un design plăcut și o configurație decentă, ce îl fac potrivit pentru cei ce desfășoară activități mai puțin solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.