Asus X751LN-TY091D – laptopul cu display mare

Iniţial, producătorii au creat primele laptopuri cu scopul de a oferi oamenilor un calculator la purtător. Ideea a prins atât de mult încât, în scurt timp, mulţi au devenit dependenţi de faptul că pot accesa orice informaţie, în orice moment. Dacă, la început, calculatorul principal era reprezentat de sistemul desktop, iar pe cel portabil erau ţinute doar informaţii strict necesare, evoluţia rapidă a tehnologiei a permis ca pe un calculator portabil să poată fi depozitate la fel de multe informaţii ca şi pe cel desktop, mai mult să poată fi rulate aceleaşi aplicaţii oricât de solicitante ar fi. Drept urmare, existenţa desktop-ului începe încet, încet, să îşi piardă rostul. Iar când pe piaţă apar laptopuri de tipul Asus X751LN-TY091D, tranziţia de la desktop la portabilitate este definitivă. Deşi procesorul nu este unul dintre cele mai puternice, restul componentelor, ecranul cu diagonala mare precum şi preţul de aproximativ 1999 lei (verifică preț actualizat), recomandă laptopul Asus ca fiind mai mult decât potrivit să înlocuiască un sistem desktop.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Carcasa acestui model este realizată dintr-un plastic de culoare neagră. Acesta prezintă mici striaţii care ajută aparatul să ţină urmele de degete la depărtare. Tastatura este dintr-o bucată, având tastele plăcute la atingere datorită formei uşor concave. Este prezentă şi partea numerică a tastaturii, lucru care face ca laptopul să fie uşor de folosit în orice aplicaţie. Touchpadul este mare, fiind realizat pe baza tehnologiei Smart Gesture, special creată pentru a oferi suport pentru funcţia de gesturi multi-atingere.

Poze cu laptopul Asus X751LN-TY091D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dimensiunile laptopului sunt specifice laptopurilor care au ecranul cu diagonala de 17.3 inch. Cu toate că ocupă un spaţiu de 415 x 30 x 272 mm, greutatea de numai 2.8 kg oferă acestui model o portabilitate destul de mare. Ecranul, având diagonala menţionată mai sus, prezintă imagini în format HD+ la o rezoluţie de 1600 x 900 pixeli.

Dacă ne uităm puţin la specificaţiile tehnice, observăm că este un laptop modest ca şi dotări, având un procesor de tipul Intel Core i3 cu 2 nuclee, care generează o putere de 1900 MHz. Acesta este ajutat, din fericire, de o memorie de 4 GB de tip DDR3, suficientă pentru a rula aplicaţiile obişnuite.

Un plus al acestui model este placa video dedicată de tipul GeForce 840M, produsă de cei de la NVIDIA. Aceasta are memorie proprie de 2 GB, făcând posibilă accesarea şi a jocurilor de ultimă generaţie care, însă, vor rula la o calitate mai slabă.

Capacitatea hard disk-ului din dotare este de 1 TB,  acesta având o viteză de 5400 rpm. Ţinând cont şi de restul configuraţiei, ar fi indicat să schimbaţi în timp acest HDD cu un SSD, pentru un plus de viteză.

Bateria este cu 4 celule, de tipul Li Ion. Aceasta asigură o autonomie de patru ore şi jumătate în cazul unei utilizări normale.

Sunetul este asigurat de 2 difuzoare stereo, calitatea lor fiind îmbunătăţită de tehnologia SonicMaster. Este prezentă o cameră web de tip VGA care, împreună cu microfonul integrat, face posibile convorbirile video cu cei dragi. Asus X751LN-TY091D are, ca şi unitate optică, un DVD RW.

Poate fi conectat la reţelele wireless prin placa 802.11 b/g/n, şi la alte gadgeturi prin intermediul Bluetooth-ului de tip 4.0. Se poate conecta cu alte dispozitive printr-un port HDMI sau unul dintre cele 3 porturi USB 3.0.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • diagonală de 17,3 inch,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • nu are SSD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X751LN-TY091D este un laptop elegant, cu specificații medii, ce se va potrivi atât pentru munca de zi cu zi, cât și pentru distracție.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.