Asus X751LK-T4027D – mai puternic decât un desktop

Lipsa spaţiului, zecile de cabluri întinse şi nevoia de mobilitate împing din ce în ce mai mulţi oameni la înlocuirea vechiului sistem desktop cu un laptop. Din păcate, pentru a egala puterea desktop-urilor din aceeaşi generatie, costul de producţie al unui laptop este semnificativ mai mare. Cu toate acestea, unii decid să treacă de bariera preţurilor şi iau decizia finală de a opta pentru spaţiu, portabilitate şi modernism. Iar când reuşesc ca, în bugetul propus, să se încadreze cu un model precum Asus X751LK-T4027D, mulţumirea este totală. Iar preţul unui asemenea model este de aproximativ 3399 lei (verifică preț actualizat), confirmă faptul că acest model este unul dintre cele mai recomandate să înlocuiască un sistem desktop.

Având o carcasă din plastic de calitate, de culoare gri închis, acest model iese în evidenţă, încă de la început, prin modelul imprimat pe exterior, extrem de plăcut la atingere şi care nu păstrează amprentele care, de multe ori, lasă o impresie de neglijenţă în cazul unui laptop. În afară de memoria RAM care nu permite înlocuirea decât a unui singur modul de memorie, restul fiind integrată pe placa de bază, laptopului nu i se poate reproşa nimic.

Poze cu laptopul Asus X751LK-T4027D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tastatura este dintr-o singură bucată, reliefându-se frumos din carcasa interioară. Tastele sunt confortabile şi plăcute la atingere, tastatura fiind model internaţional, cuprinzând şi partea numerică. Touchpad-ul este mare, specific celor de la calculatoarele portabile Asus, fiind dotat cu tehnologia Smart Gesture de lansare a diferitelor funcţii, cu ajutorul a folosirii mai multor degete simultan.

Dimensiunile sunt puţin mai mari dacât la un laptop cu aceeaşi diagonală, dar nu atât de mari încât să deranjeze. Oricum, acest model este, în primul rând, creat pentru a înlocui laptopul şi după aceea pentru portabilitate. Cu toate acestea, dimensiunile de 415 x 30 – 35 x 272 mm îi permit să intre perfect într-o geantă sau un rucsac special pentru transportul laptopurilor cu diagonala de 17.3 inch.

Ecranul este lucios, de tip LED, având, după cum am spus anterior, diagonala de 17.3 inch. La această mărime, rezoluţia de 1920 x 1080 creează pe ecran imagini de o claritate deosebită, în format Full HD.

Din punct de vedere tehnic, Asus X751LK-T4027D se remarcă prin procesorul de tip Intel Core i7 cu 2 nuclee, ce dezvoltă o putere de 2 GHz. Acesta poate fi crescută cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost până la 3.1 GHz, când aplicaţiile o solicită. Memoria care ajută acest procesor este de 6 GB, de tip DDR3, şi este compusă din 4 GB integraţi plus un modul de 2 GB separat.

Placa video este dedicată, de tipul GeForce GTX 850M produsa de NVIDIA. Memoria video este tot de tip DDR3 şi are o capacitate de 2GB.

Dispozitivul de stocare a informaţiilor este un hibrid compus dintr-un hard disk cu capacitate de 1 TB şi viteza de rotaţie de 7200 rpm şi o componentă de tip SSD cu o capacitate de 24 GB pentru a da o viteză de execuţie mai mare sistemului de operare.

La nivel multimedia, sistemul este dotat cu difuzoare stereo îmbunătăţite cu ajutorul tehnologiei SonicMaster. Camera web de tip VGA şi microfonul integrat formează un tandem minunat pentru convorbirile video cu cei apropiaţi. Se poate conecta la internet prin intermediul plăcii de reţea wireless de tip 802.11 b/g/n şi la alte device-uri smart prin Bluetooth-ul 4.0.

Există un cititor de carduri pentru modelele SD şi MMC, care facilitează descărcarea pozelor din aparatele foto fără a fi necesară conectarea prin fir. Acest laptop dispune de o unitate optică de citire/scriere de tip DVD RW, X751LK-T4027D având în dotare următoarele porturi: un port HDMI, unul USB 2.0, 3 porturi de tip USB 3.0 şi o ieşire VGA.

Bateria asigură o autonomie destul de redusă, fiind de tipul Li Ion cu doar 4 celule, dar, ţinând seama că oricum nu este un laptop care să fie uşor transportabil, acesta nu este neapărat un inconvenient.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • Full HD,
  • diagonală de 17,3 inch,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X751LK-T4027D este un laptop elegant, cu o configurație potrivită pentru cei ce au nevoie de deviceuri puternice, care să facă față programelor solicitante.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Un comentariu

  1. Stanciu Cristian

    Driverele pentru Windows 7 x64 le puteti descarca de aici : https://drive.google.com/file/d/0B2CgT1zH0WdrWlBZdzRJb1FNc0k/view?pli=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.