Asus X556UQ-XX018D – un laptop cu o configurație puternică și preț accesibil

Deși este un model din generația 2016, acest laptop din seria Asus X este cotat ca fiind unul dintre cele mai căutate și apreciate, ideal pentru utilizarea cotidiană și divertisment. Atunci când ne alegem laptopul trebuie să stabilim ce ne dorim de la acesta, pentru ce-l luăm. Să fie vorba de lucrul la birou și editare, de jocuri video, de navigare pe internet, de o combinație dintre acestea? Vestea bună e că Asus X556UQ-XX018D, grație configurației sale, ne oferă rezultate pozitive în orice situație, iar raportul dintre calitate și preț este destul de echilibrat. Că tot a venit vorba de preț, acesta se învârte în jurul sumei de 2500 lei (verifică preț actualizat), repet, pentru ce oferă acest laptop, prețul e unul bun.

Pe scurt, dintre componentele sale principale fac parte: procesorul Intel i7 Skylake, 4 GB memorie RAM, HDD 1 TB, Placa Video nVidia GeForce 940MX, 2 GB memorie, Baterie Li-Polymer 2 celule.

Design plăcut

De la un laptop ne dorim, pe lângă performanță, și un design atrăgător. Dacă tot este portabil și-l vom scoate în lume, la un moment dat – mai ales dacă activăm într-un mediu business – atunci trebuie să arate cel puțin plăcut, dacă nu spectaculos. Asus X556UQ-XX018D are acel aspect clasic cu care cei de la Asus ne-au obișnuit, însă vorbim despre un aspect plăcut, decent, definit de linii subțiri, pe capacul exterior fiind prezente niște cercuri concentrice care îi oferă un aer de laptop business.

Carcasa pare destul de ”sănătoasă”, fabricată dintr-un plastic de calitate destul de plăcut la atingere. Tastatura (chiclet) este dintr-o singură bucată, tastele sunt bine distanțate și suficient de mari, cu blocul numeric poziționat în partea dreaptă iar despre touch pad putem spune că este mai mare (106*74 mm) și mai inteligent decât cel al altor modele. Touch pad-ul are funcția de respingere a contactului cu palma, cu alte cuvinte face diferența dintre contactul cu vârful degetului sau cu palma pentru a preveni mișcările nedorite ale cursorului.

Dimensiunile sunt cele standard pentru un laptop de 15,6 inch / 382*25.5*256 mm iar greutatea de 2,3 kg îl face destul de ușor de transportat.

Câteva dintre tehnologiile acestui super model, tehnologii create ca tu, utilizatorul, să te bucuri pe deplin de o experiență deosebită:

Asus Splendid & Asus Eye Care

Asus nu se rezumă numai la a-ți oferi o experiență vizuală excelentă, în care culorile sunt mai bogate și mai profunde, ci are grijă și de confortul ochilor tăi. Tehnologia Asus Splendid dispune de patru moduri vizuale de afișare care pot fi accesate printr-o singură apăsare de buton. Așadar, avem:

  1. Modul Culori Puternice – optimizează contrastul pentru vizualizarea fotografiilor sau urmărirea de clipuri video și filme;
  2. Modul Eye Care – reduce nivelul de intensitate al luminii albastre cu 33% și este potrivit pentru citit (mai ales pe perioade lungi de timp) protejând ochii împotriva oboselii și a altor probleme care pot apărea.
  3. Modul Normal – optimizat pentru sarcinile de utilizare zilnică;
  4. Modul Manual – utilizat pentru ajustări avansate ale culorilor.

Asus Smart Gesture

Această tehnologie intuitivă de control utilizează o combinație inteligentă de componente hardware și optimizare la nivel software pentru a oferi o precizie ridicată în controlul dispozitivului. Pentru toate modelele de laptopuri din seria X, Asus a împrumutat din tehnicile utilizate pentru ecranele tactile ale smartphone-urilor realizând touch pad-uri cu un nivel ridicat de sensibilitate, ceea ce îți permite să faci zoom sau să navighezi cu mare ușurință pe internet.

Asus IceCool

Cu această tehnologie nu există probleme de confort cauzate de supraîncălzire. Tehnologia Asus IceCool previne acumularea nedorită de căldură în zona suportului pentru palme și păstrează o temperatură de 28 – 35 grade C la suprafața suportului, temperatură mai mică decât cea normală a corpului uman. Chiar dacă vorbim de utilizarea laptopului pe termen lung – de până la câteva ore în continuu – sistemul performant de răcire cu radiatoare și orificii de aerisire oferă un nivel ridicat de confort.

Poze cu Asus X556UQ-XX018D

Asus X556UQ-XX018D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Mărimea display-ul acestui laptop este de 15.6 inch însă rezoluția nu este Full HD, cum ne-am fi așteptat, ci doar HD – 1366*768 pixeli.

Performanțele modelului  Asus X556UQ-XX018D sunt destul de bune, mai ales că posedă un procesor Intel Core i7-6500 U, dotat cu două nuclele fizice, funcționând la o frecvență standard de 2500 MHz dar care poate atinge maximum de 3100 MHz grație tehnologiei Intel Turbo Boost. Trebuie amintită și prezența procesorului grafic integrat – HD Graphics 520.

Cerințele grafice ridicate impun utilizarea unei plăci video dedicate. Aici își intră în rol modelul GeFoce 940MX de la NVIDIA – cu 2 GB memorie – cu rezultate destul de bune și în cazul jocurilor video.

Capacitatea memoriei RAM tip DDR4 este de 4 GB – suficienți pentru sistemul de operare dar și pentru celelalte aplicații instalate. Cât privește spațiul de stocare pentru documente, fotografii, muzică, filme, etc., ai din belșug – 1TB (timp de răspuns mic și buffer mare).

SonicMaster&AudioWizard sunt definitorii pentru o optimizare sonoră de o înaltă calitate.

Baterie cu durată mare de viață

Laptopul este dotat cu baterie Li-Polimer care suportă până la 700 de cicluri de reîncărcare având o durată de viață de 2.5 ori mai mare decât cea a bateriilor cilindrice de tip Li-Ion. Nu trebuie să-ți faci griji că bateria se va degrada prea ușor căci și după câteva cicluri de încărcare-descărcare, aceasta îți va oferi până la 80% din capacitatea de reîncărcare inițială.

Conexiuni rapide datorită interfeței USB Tip-C – conectorii USB 2.0 și 3.0 TIP C, HDMI, VGA, cititorul de carduri 3-in-1 SD/SDHC/SDXC asigură un nivel ridicat de compatibilitate cu diverse periferice și dizpozitive.

Știai că…

…interfața USB Tip-C oferă viteze de transmitere a datelor de până la 5 Gbit/s, de aproape 10 ori mai ridicate decât cele oferite de USB 2.0? Astfel, poți transfera fișiere audio&video, fotografii, etc. într-un timp redus. De exemplu, transferul unui film de 2 GB durează mai puțin de 2 secunde!

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • procesor Intel Core i7, Skylake
  • USB Type-C
  • placă video dedicată
  • HDD de 1 TB

Contra:

  • nu are rezoluție Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 9
Performanțe - 8.6

8.9

O alegere puternică

Asus X556UQ-XX018D este un laptop cu o configurație puternică, potrivită nu doar pentru activitățile office și multimedia, ci și pentru gaming.

Vezi în magazin
User Rating: 4.4 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.