ASUS X556UB-XX040D – un laptop cu o configurație puternică

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.6
Conectivitate - 8.7
Performanțe - 8.6

8.6

O alegere puternică

ASUS X556UB-XX040D este un laptop cu o configurație puternică, ce poate fi achiziționat la un preț destul de accesibil.

Vezi în magazin
User Rating: 3.28 ( 3 votes)

ASUS X556UB-XX040D este un laptop cu o configurație complexă, potrivit atât pentru activități office și multimedia, cât și pentru editare și clipe de relaxare testând diferite jocuri. Modelul poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 3099 lei(verifică preț actualizat), cu posibilitatea de a-l achiziționa și în rate lunare de 151 lei. Prețul nu este nici pe departe unul exagerat, având în vedere că laptopul vine echipat cu cel mai nou tip de procesor și cu specificații destul de puternice.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Cel, Evomag și Altex.

Din punct de vedere al designului, laptopul se prezintă impecabil, dar acest aspect este specific brandului taiwanez. Eleganța și rafinamentul sunt caracteristicile de bază când vorbim despre acest model. Capacul prezintă o textură liniară, fină, ce evidențiază discret logo-ul producătorului.

Tastatura de tip chiclet este destul de joasă și totodată silențioasă. Mai mult de atât, îți oferă confortul necesar pentru o utilizare îndelungată. Modelul Asus vine echipat cu tehnologia IceCool, ce soluționează supraîncălzirea, problemă ce afectează confortul utilizatorului, în special pe timpul verii. Tehnologia IceCool păstrează temperatura de 28°C – 35°C la suprafața suportului pentru palme, ceea ce înseamnă o temperatură mult mai mică față de cea a corpului uman. Greutatea laptopului este de 2,3 kg, ceea ce îi permite utilizatorului să îl transporte chiar și pe distanțe mai mari.

Poze cu ASUS X556UB-XX040D

ASUS X556UB-XX040D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Notebook-ul Asus este animat la interior de un procesor Intel Core i7, 6500U, tactat la 2,5 GHz, cu posibilitatea de a atinge 3,1 GHz prin tehnologia Turbo Boost. Este vorba de ultimul tip de procesoare Intel, ce lansată în 2015 și reprezintă cel mai bun compromis între portabilitate și performanțe.

Are o memorie RAM de 4 GB DDR3, ce poate fi extinsă până la 16 GB la nevoie și o capacitate de stocare de tip HDD, de 1 TB.

Placa video dedicată, este un chipset NVIDIA GeForce 940M, de 2 GB DDR3, ce se va descurca excelent atât pe partea office și multimedia, cât și pe partea de relaxare, cu un joc ce implică o grafică avansată.

Pe partea de conectivitate, laptopul Asus vine cu o gamă destul de bogată, ce include: 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, VGA(pentru a conecta un monitor), un port HDMI, bluetooth, o ieșire audio, DVD RW, o cameră WEB(pentru conversații plăcute) și un cititor de carduri SD.

În ceea ce privește sonorizarea, laptopul vine echipat cu tehnologia SonicMaster, dezvoltată pentru a oferi un sunet impecabil. Tehnologia AudioWizard permite utilizatorului să optimizeze sunetul, prin intermediul a șase moduri de audiție pre-setată. Are o interfață intuitivă, ce permite selectarea rapidă a modului de sunet dorit.

Are un display LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini de o calitate excelentă, cu o paletă de culori bogată. Include tehnologia Asus Splendid, cu un sistem de corecție a temperaturii de culoare. Aceasta beneficiază de 4 moduri de afișare vizuală, ce pot fi accesate printr-o simplă apăsare de buton.

Notebook-ul Asus vine echipat cu o baterie Li-Polimer, ce suportă până la 700 de cicluri de încărcare, mult mai mult față de o baterie Li-Ion. Aceasta baterie oferă un nivel optim de performanță la încărcare. Totuși în cazul în care ai laptopuri cu baterie Li-Ion, aici găsești câteva tmetode interesante legate de modul în care poți prelungi durata de viață a bateriei.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7, Skylake
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,
  • design extrem de elegant,
  • preț avantajos

Contra:

  • prezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.