Asus X555LN-XX309D – laptopul pentru multitasking

Asus X555LN-XX309D este un laptop gândit special pentru multitasking și divertisment, având o configurație foarte performantă care să susțină aceste activități. Nu vei simți lipsa sistemului desktop. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2849 lei (verifică preț actualizat). Dacă vrei să îl cumperi în rate, acestea încep din jurul sumei de 70 de lei. Modelul se remarcă în primul rând prin performanța ridicată, fiind dotat cu un procesor Intel Core i7, o placă grafică dedicată NVIDIA, o memorie RAM extensibilă și un sunet de calitate. De asemenea, port-urile oferă posibilitatea conectării la orice tip de dispozitiv extern. Punctele ceva mai slabe sunt legate de lipsa stocării SSD și de autonomia ceva mai redusă dar, per ansamblu, configurația este una atractivă.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul este unul foarte atractiv, atât la nivel cromatic, cât și la nivelul texturii. Carcasa este disponibilă într-o combinație de negru și argintiu, având un aspect elegant. Aceasta este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară care arată ca atare. Laptopul are dimensiunile de 382 x 25.8 x 256 mm și o greutate de 2.3 kg, fiind foarte ușor de transportat. Profilul este cu 5% mai subțire decât în cazul seriilor anterioare. Tastatura este neagră și include și partea numerică suplimentară din partea dreaptă. Tastele sunt plate și compacte, oferind o experiență de scriere foarte confortabilă. Pentru a proteja zona de sprijin pentru mâini împotriva supraîncălzirii, modelul este dotat cu tehnologia IceCool.

Poze cu laptopul

Asus X555LN-XX309D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este dotat cu un ecran cu o diagonală de 15.6 inch. Imaginile au o calitate HD și sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli.

Performanța este susținută în primul rând de un procesor Intel Core i7 cu o putere de 2.4 GHz care poate face boost până la 3 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Laptopul mai dispune de o memorie RAM DDR3 de 4 GB ce poate fi extinsă până la 8 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M. Prin urmare, vei putea rula orice joc sau program de prelucrare grafică de ultimă oră. Experiența de utilizare este una foarte fluidă. Efectele video se vor vedea foarte bine, indiferent dacă este vorba de filme sau jocuri. Divertismentul atinge astfel cote ridicate.

Stocarea este doar HDD și are capacitatea de 1 TB. Din păcate se simte lipsa stocării SSD, mai ales la acest nivel de preț.

Sistemul audio completează perfect experiența de vizionare. Întâlnim aici difuzoarele SonicMaster devenite trademark pentru sunetul de calitate superioară Asus. Laptopul mai beneficiază de o cameră web VGA cu microfon încorporat, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

La nivelul conectivității se găsesc 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. Cu ajutorul tehnologiei Bluetooth 4.0 vei putea transfera fișiere pe alte dispozitive fără a mai avea nevoie de un cablu de date.

Modelul este dotat cu o baterie Li Polymer cu 2 celule, așa că ar fi putut fi îmbunătățită pentru a susține mai bine sesiunile lungi de gaming sau de lucru.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • procesor Intel Core i7, Broadwell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 9.5
Performanțe - 9.4

9.4

O alegere puternică

Asus X555LN-XX309D este un laptop elegant, cu o configurație puternică, ce te va ajuta să îți desfășori orice tip de activitate.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.