Asus X555LN-XX308D – laptopul echilibrat

Asus X555LN-XX308D este un laptop mid-range ce se prezintă destul de bine drept partener de lucru și de distracție. Modelul este unul portabil, așa că poate fi transportat și la cursuri sau la birou, însoțindu-te pe întreg parcursul zilei. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2499 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 60 de lei. Modelul este unul mid-range de la cap la coadă. Acesta se remarcă prin designul portabil, configurația care permite lucrul în orice program, sunetul de calitate și port-urile variate. Din păcate nu este inclusă și o stocare SSD, iar autonomia nu e cea mai bună,  dar per ansamblu dotările sunt destul de atractive pentru acest nivel de preț.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Laptopul atrage în primul rând prin aspectul slim. Carcasa are un profil foarte subțire, dimensiunile totale fiind de 382 x 25.8 x 256 mm. Modelul are o greutate de 2.3 kg, putând fi purtat ușor într-un rucsac. Carcasa este argintie, în timp ce capacul este negru. Plasticul folosit este unul de calitate, așa că aspectul nu este unul ieftin, ci dimpotrivă. Tastatura este plată, iar tastele au priză scurtă, fiind prin urmare foarte ușor de apăsat.

Poze cu laptopul

Asus X555LN-XX308D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este HD, încadrându-se în media de pe piață. Acesta are o diagonală de 15.6 inch, iar imaginile sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli. Unghiurile de vizualizare sunt bunicele.

La nivelul performanței tehnice se remarcă în primul rând procesorul Intel Core i5 cu arhitectură Broadwell. Acesta are o putere de 2.4 GHz și poate face boost până la 2.7 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Procesorul este susținut de o memorie RAM DDR3 de 4 GB ce poate fi extinsă până la 8 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 840M. Programele și jocurile rulează astfel fluid, fără lag, oferindu-ți mediul propice pentru lucru, gaming sau multimedia.

Stocarea se face pe un HDD cu capacitatea de 1 TB, existând suficient spațiu pentru filme, jocuri, programe, muzică etc. Utilizatorii mai pretențioși vor găsi însă un inconvenient în lipsa stocării SSD.

Trecând de experiența video, la partea audio modelul stă la fel de bine. Acesta este dotat cu difuzoare SonicMaster și oferă un sunet amplu și puternic. Ai la dispoziție, de asemenea, o cameră web VGA cu microfon încorporat pentru apeluri video pe Skype, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

Port-urile disponibile oferă posibilități de conectare atât pe partea video, cât și pentru transferul eficient de date. Ai la dispoziție 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port VGA, 1 port HDMI și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. Tehnologia Bluetooth are versiunea 4.0.

În ceea ce privește autonomia, modelul este dotat cu o baterie Li Polymer cu 2 celule. Bateria de acest tip este mai ușoară și mai calitativă în timp, dar autonomia nu este chiar strălucită. La un nivel standard de lucru modelul va rezista cel mult 2 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • procesor Intel Core i5, Broadwell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.6
Performanțe - 8.7

8.7

O alegere eficientă

Asus X555LN-XX308D este un laptop cu un design modern și o configurație puternică ce se va descurca excelent atât pe partea de office, cât și pe partea de gaming.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.