Asus X555LN-XX057D – un laptop pentru divertisment

Din ce în ce mai mulţi dintre noi au început să îşi înlocuiască greoaiele şi incomodele sisteme desktop cu laptop-uri mai mici, portabile şi la fel de performante. Problema e că, în cazul laptopurilor, performanţa costă semnificativ mai mult decât  în cazul unui desktop. Cu toate acestea, producătorul Asus a scos pe piaţă modelul X555LN-XX057D care pare a fi excepţia de la regulă. Poate fi găsit în magazine la 2299 lei (verifică preț actualizat), putând fi achiziţionat şi în rate destul de convenabile.

Laptopul poate fi găsit și în ofertele magazinelor Altex și Evomag.

Cu un design minimalist, dar extrem de atrăgător, acest model şi-a găsit destul de repede admiratori. Carcasa din plastic de culoare neagră, cu finisaj în model de cerc, reuşeşte cu succes să ţină la distanţă amprentele. Dimensiunile aparatului sunt de 382 x 25.8 x 256 mm, fiind cu aproximativ cinci procente mai subţire decât modelele din seria precedentă. Deşi nu este cel mai performant laptop, din punct de vedere al vitezei HDD-ului sau al bateriei, preţul face din Asus X555LN-XX057D o alegere potrivită pentru oricine.

Poze cu laptopul Asus X555LN-XX057D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Tastele sunt compacte şi ergonomice, fiind modelate pentru o tastare lejeră. Este prezentă şi tastatura numerică, pentru a facilita jocurile sau utilizarea programelor de calcul. Touchpad-ul este generos ca şi dimensiuni, fiind dotat cu tehnologia Smart Gesture pentru un plus de precizie. Este proiectat pentru a suporta gesturi multiatingere.

Display-ul este un LCD LED de tip Glare, având diagonala de 15.6 inch. Rezoluţia la care afişează imaginile în format HD este de 1366 x 768 pixeli. Greutatea de 2.3 kg îi sporeşte portabilitatea, transformând, în scurt timp, acest laptop într-un partener de încredere în orice călătorie, fie ea de afaceri sau de plăcere.

Din punct de vedere al specificaţiilor tehnice, acest model dispune de un procesor cu două nuclee de tipul Intel Core i5, Haswell. Frecvenţa la care lucrează acesta este de 1.7 GHz, dar, datorită tehnologiei Turbo Boost, poate genera un plus de putere, aceasta ajungând până la 2.7 GHz atunci când aplicaţiile o solicită. Memoria care sprijină funcţionarea procesorului este de 4 GB, de tip DD3. Opţional, aceasta poate fi extinsă până la 8 GB.

Placa video este dedicată, fiind produsă de NVIDIA. Modelul acesteia este GeForce 840 MB, procesorul grafic fiind ajutat de o memorie video de 2 GB. Capacitatea de stocare a informaţiilor este de 1 TB, hard disk-ul având o viteză de rotaţie de 5400 rpm, aceasta nefiind printre cele mai mari disponibile.

Alături de HDD-ul de mică viteză, bateria de tip Li Ion cu 2 celule este un alt punct slab al acestui model. Din păcate, la preţul la care este acesta disponibil, nici nu ne putem aştepta la mai mult.

Ca, de altfel, toate modelele produse de Asus, şi acesta se remarcă prin sunetul omnidirecţional de înaltă claritate datorită celor 2 difuzoare integrate şi tehnologiei SonicMaster cu care este dotat aparatul.

Microfonul incorporat şi camera web vă vor ajuta atunci când veţi dori să purtaţi videoconferinţe sau convorbiri video cu cei dragi. Laptopul este dotat cu unitate optică de tip DVD RW, cu care veţi putea trece pe DVD cele mai importante documente sau pozele cu cei dragi. Pentru a nu mai fi nevoie de cabluri la descărcarea fotografiilor din telefon sau aparatul de fotografiat, producătorul a dotat acest device cu un cititor de carduri pentru modelele SD, SDHC şi SDXC.

Asus X555LN-XX057D se poate conecta la internet cu ajutorul plăcii de reţea wireless 802.11 b/g/n sau prin fir. La alte dispozitive, precum tabletă sau smartphone, se poate conecta prin intermediul Bluetooth-ului de generaţie 4.0. Alte porturi disponibile sunt cel HDMI, un port USB 2.0, 2 USB 3.0 şi un mini VGA.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • HDD de 1TB,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X555LN-XX057D este un laptop elegant, dar mai presus de acest aspect, poate fi o alegere ideală pentru activitățile de zi cu zi.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.