Asus X555LN-XX056D – un laptop bun la toate

Laptopul Asus X555LN-XX056D este companionul perfect pe parcursul zilei, indiferent dacă este vorba de muncă sau de distracție. Laptopul are un design ultra portabil și beneficiază de dotări performante care să permită folosirea lui pentru orice tip de activitate. Modelul Asus poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1900 lei (verifică preț actualizat). Laptopul are un raport calitate-preț foarte bun. Modelul se remarcă prin placa grafică dedicată NVIDIA, procesorul Intel i3, capacitatea mare de stocare și ecranul HD. De asemenea, un plus al laptopului este portabilitatea ridicată. Din cauza faptului că bateria este ceva mai slabă va trebui, însă, să te asiguri că atunci când pleci cu laptopul de acasă iei în geantă și încărcătorul. Per ansamblu, însă, alegerea este una bună pentru o utilizare standard.

Designul laptopului este unul atractiv, acesta fiind slim și având linii fine și margini rotunjite. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară, iar modelul este disponibil într-o combinație de negru și argintiu. Laptopul are dimensiunile de 382 x 25.8 x 256 mm și o greutate de 2.3 kg, ceea ce dovedește portabilitatea ridicată. Tastatura este neagră și oferă un contrast foarte plăcut față de carcasă. Tastatura este numerică, ergonomică și compactă, oferind o experiență de scriere foarte confortabilă.

Poze cu laptopul Asus X555LN-XX056D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul are un display LED de tip glare generos. Acesta are o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, iar calitatea imaginilor este superioară. Filmele și paginile web se vor vedea impecabil pe display.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul beneficiază de un procesor cu două nuclee Intel Core i3 cu o putere de 1.7 Ghz și un procesor grafic Intel HD Graphics 4400 integrat. Laptopul mai dispune de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 820M. Configurația face laptopul potrivit atât pentru lucru, cât și pentru gaming sau activități de zi cu zi precum navigarea pe internet sau vizionarea de filme.

Capacitatea de stocare a laptopului este de 1 TB, existând astfel suficient spațiu pentru jocuri, filme, programe, muzică etc. HDD-ul are o viteză de rotație de 5400 rpm, oferind un randament bun.

La nivel multimedia, Asus X555LN-XX056D se remarcă, în primul rând, prin atenția acordată sunetului. Astfel, laptopul are un sistem audio asigurat de tehnologia Sonic Master. Sunetul este foarte calitativ, completând astfel experiența de vizionare. Laptopul mai beneficiază de o cameră web VGA cu microfon încorporat, permițând desfășurarea convorbirilor pe Skype.

Laptopul dispune de o unitate DVD RW și cititor de carduri SD care suportă modele SD, SDHC și SDXC. La nivelul conectivității se mai remarcă 2 port-uri USB 3.0 pentru o viteză de transfer ridicată și câte un port USB 2.0, HDMI și mini-VGA. Laptopul se poate conecta la internet prin Wi-Fi sau cablu, existând un port special pentru rețea. Laptopul are și tehnologie Bluetooth 4.0, putând transfera rapid fișiere multimedia pe și de pe dispozitive precum tabletele sau smartphone-uri.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion de 2 celule. La un nivel standard de utilizare laptopul rezistă până la 3 ore fără a fi conectat la o priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X555LN-XX056D este un device cu specificații destul de bune, ce se potrivește atât pentru o utilizare office, cât și pentru gaming.

User Rating: Be the first one !

Un comentariu

  1. Am o intrebare pentru un expert, daca vreau sa mai pun inca 4gb de ram, voi putra sa introduc dimul in siguranta,datorita faptului ca bateria nu se poate inlatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.