ASUS X555LJ-XX741D – un laptop ce te va cuceri

ASUS X555LJ-XX741D este un laptop cu o configurație destul de bună, potrivit pentru cei ce își doresc o experiență office bună, dar și pentru amatorii de jocuri. Are un preț de aproximativ 1749 lei (verifică preț actualizat), dar zilele trecute l-am zărit la reducere, așa că ai toate șansele să îl achiziționezi la un preț mult mai avantajos. Mai mult de atât, dacă totuși nu dispui de suma totală, există posibilitatea achitării în rate lunare, de câte 86 lei. În felul acesta nu vei simți că este prea dificil de achitat.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

În ceea ce privește aspectul său, îți pot spune că vei avea parte de un laptop ce impresionează din prima clipă, printr-un body elegant și modern. În general, producătorul taiwanez pune accentul pe acest aspect, așa că vei avea parte de un laptop cu finisaje bine definite, proiectat pentru multitasking, dar și divertisment. Modelul Asus are dimensiunile de 382 x 25.8 x 256 mm și cântărește 2,3 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un laptop portabil, relativ ușor de transportat. Are un profil mai subțire cu 5% decât modelele din seria anterioară.

Carcasa neagră, este realizată dintr-un plastic destul de calitativ, încadrând în centru logo-ul producătorului. De cum îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică, ce îți asigură o tastare plăcută, chiar și după ore lungi de lucru. Mă bucur să observ că tastatura este una completă, astfel activitatea de tip office se va derula într-un mod mult mai eficient.

Poze cu ASUS X555LJ-XX741D

ASUS X555LJ-XX741D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă partea de design convinge din prima clipă, sunt curioasă, cum stă și la capitolul performanțe.

Ei bine, îți pot spune că avem de-a face cu un laptop cu procesor Intel Core i3, din generația Haswell, model 4005U, ce este realizat pe arhitectura de 22 nm. Tactat la 1,7 GHz, laptopul poate ajunge la o frecvență superioară la nevoie, și asta datorită tehnologiei Turbo Boost.

Puterea procesorului, este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, ce atinge o frecveță de 1,6 GHz. Având în vedere caracteristicile laptopului, consider că este suficient pentru utilizatorii ce vor îmbrățișa acest model. Capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB, iar în cazul în care consideri că ți-ar trebui mai mult, nu uita de stocarea in cloud sau de varianta unui HDD extern.

Laptopul vine echipat cu o placă video dedicată, NVIDIA GeForce 920M de 2 GB DDR3. Ești plictisit și cauți un mod de a te relaxa. Ei bine laptopul îți asigură suportul necesar pentru un gaming ocazional, așa că să înceapă distracția.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală optimă, de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Vorbim de un ecran Glare sau mai bine zis strălucitor, ce împiedică utilizarea laptopului la exterior, atunci când lumina este puternică, și asta deoarece aceasta se reflectă în monitor și nu se mai vede practic nimic.

În ceea ce privește partea de multimedia, modelul Asus dispune de: un DVD RW, o cameră video un cititor de carduri SD, dar și un sistem audio SonicMaster cu două difuzoare integrate. Nici la capitolul porturi nu stă mai rău: un port HDMI, 2 porturi USB 3.0, un port USB 2.0, VGA, o ieșire audio și bluetooth.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accsibil,
  • placă video dedicată,
  • USB 3.0,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 9.3
Performanțe - 9.4

9.2

O alegere inspirată

ASUS X555LJ-XX741D este un laptop cu specificații destul de bune, potrivit pentru cei ce desfășoară activități office, ce își doresc și momente de relaxare.

Vezi detalii
User Rating: 3.55 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.