Asus X555LJ-XX443D – laptopul atractiv sub 2000 de lei

Asus X555LJ-XX443D este unul dintre cele mai ieftine laptopuri cu placă video dedicată, oferind un raport calitate-preț excelent. Modelul arată în același timp foarte bine, punctând pe toate nivelurile. Se găsește în magazine la un preț de aproximativ 1999 lei (verifică preț actualizat), un preț care îi oferă un avantaj important în fața multor alte modele.

Designul laptopului este foarte elegant, acesta îmbinând un argintiu mai închis la exterior cu unul mai deschis la interior și având mai ales un profil ultra slim. Dimensiunile sunt de 382 x 25.8 x 256 mm, iar marginile laptopului sunt rotunjite, în timp ce carcasa este alcătuită din plastic, dar având un aspect de calitate superioară. Plasticul este mat, iar capacul este prevăzut cu o textură foarte plăcută la atingere, care păstrează în același timp amprentele la distanță. Tastatura este alcătuită dintr-o singură bucată și este plată, iar tastele negre oferă un contrast plăcut față de restul carcasei. La baza tastaturii se află și touchpad-ul de mari dimensiuni, care susține un control foarte bun datorită sistemului multitouch.

Poze cu laptopul

Asus X555LJ-XX443D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip glare și are diagonala de 15.6 inch, imaginile fiind redate la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli cu o calitate HD.

Configurația laptopului este una foarte atractivă pentru prețul său, astfel că acesta este dotat cu un procesor Intel Core i3 de 2 GHz care poate susține funcții ceva mai complexe. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 920M ce reprezintă punctul forte principal al modelului. Placa video dedicată extinde posibilitățile de lucru și divertisment, oferind posibilitatea de a lucra în programe de prelucrare grafică sau de a juca jocuri recente. Multitasking-ul este cursiv, iar timpii de așteptare sunt foarte reduși.

Capacitatea de stocare este de 500 GB HDD, astfel că există suficient spațiu pentru jocuri, filme, programe etc. Câțiva GB SSD ar fi fost ideali, dar, având în vedere prețul, nu putem reproșa lipsa SSD.

Laptopul beneficiază de dotări atractive și pe partea multimedia, oferind un sistem audio cu tehnologie Sonic Master pentru un sunet procesat în detaliu, o cameră web VGA pentru apeluri video de Skype, un cititor de carduri care permite transferul de fișiere de pe dispozitive precum camera foto fără a mai nevoie de un cablu de date și o unitate optică DVD RW.

Modelul este dotat cu o baterie Li Ion cu 2 celule, având o autonomie ce putea fi îmbunătățită. Aceasta scade din atractivitatea portabilității, întrucât vei avea nevoie de o priză atunci când lucrezi de exemplu în afara biroului.

Laptopul are un design portabil, așa că este ușor de transportat și te va putea însoți pe parcursul zilei, având însă grijă să ai încărcătorul cu tine. Per ansamblu, laptopul este o alegere foarte bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant ultra portabil
  • configurație atractivă, cu procesor Intel Core i3 și placă video NVIDIA
  • sunet de calitate superioară

Contra:

  • autonomia mai slabă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Conectivitate - 8.6
Performanțe - 8.6

8.6

O alegere bună

Asus X555LJ-XX443D este unul dintre cele mai atractive laptopuri sub 2000 de lei, fiind ideal pentru cei care au nevoie de un model care să permită lucrul ceva mai intens sau un gaming standard.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.